Dostupni linkovi

Tema sedmice: Noćni život na Balkanu mami strance


Zabava u zagrebačkom klubu Mansion
Zabava u zagrebačkom klubu Mansion
Osim Jadranskog mora, planina, zatim kulturno-istorijskih znamenitosti - i noćni život na Balkanu privlači sve veći broj stranih turista.

Iako nemaju modernu infrastrukturu, kao u svetu, noćni klubovi su privlačni za strance zbog odličnog provoda, ali i pristupačnih cena.

„Prestonica zabave“, jedan je od epiteta Beograda, čiji je noćni život i na listi glavnih aduta njegove turističke ponude.

To je bila tema i mnogih svetskih magazina, što u prestonicu Srbije svake godine privuče na hiljade gostiju iz inostranstva, čak i sa Novog Zelanda, navode u tekstu Beograd nikad ne spava Ognjen Zorić i Zoran Glavonijić.

Sarajevo pleni pažnju brojnih putnika namernika. Najpre zbog svoje kulturno-historijske raznolikosti, ali i prepoznatljive susretljivosti njegovih sugrađana. Nakon uživanja u onom što pruža dnevna šetnja gradom, gosti nastoje doživeti i sarajevski noćni đir.

Međutim, noćni život nije bogat u poređenju sa ostalim evropskim prestonicama. Partiji, različiti koncerti, izložbe i predstave ne priređuju se često, osim u vreme festivala. Kafići i bioskopi ostaju jedina mesta gde se tokom cele godina oseća pulsirajuća atmosfera, piše Zvjezdan Živković u tekstu Sarajevo zanimljivije danju nego noću.

Zagreb nije više noću, mrtav grad. U poslednjih nekoliko godina raste broj noćnih klubova, naročito za mlade. Sve je više i dobrih restorana.

Ipak, od jedne metropole očekuje se više, zaključuju poznavaoci noćnog života u glavnom gradu Hrvatske u tekstu Ankice Barbir Mladinović Tulumarenje Zagrebom: Od elektronike do narodnjaka.

Za razliku od medijske slike koja se kreira o Budvi, ponuda noćnog života u prestonici crnogorskog turizma, jeste instant proizvod, čiji je rok trajanja jedva 60-tak dana, piše u tekstu Budva živi noću samo tokom ljeta Jasna Vukićević
XS
SM
MD
LG