Dostupni linkovi

Spornih čokoladica 'mars' i 'snikers' nema u užičkim trgovinama


Iz jednog od marketa u Srbiji
Iz jednog od marketa u Srbiji

Američki proizvođač čokolade “Mars” naložio je povlačenje čokoladice “mars” i “snikers” iz 55 zemalja jer je u jednoj čokoladici proizvedenoj u “Mars” fabrici u Halandiji pronađen komadić plastike. Iz predostrožnosti ovaj artikal povući će se i iz Srbije. Reč je o čokoladici “mars” pakovanju od četiri komada, sa rokom upotrebe od 10.jula. 2016. do 15. februara.2017.

U Srbiji do sada nije primljena nijedna žalba potrošača, a Užičani mogu da budu bezbrižni, jer se ova čokoladica retko nalazi u trgovinama.

U marketu gde se najviše prodaju konditorski proizvodi vlasnik Dragan Stamenić kaže ne prodaje “snikers” i teško da će se naći u nekoj trgovini:

“To je artikal u kome je četiri mini 'marsa' u jednoj tubi, mi taj artikal nemamo, taj artikal čuo sam da treba da se povuče i retko ćete ga pronaći uopšte u srpskim trgovinama. Ja nikada nisam nabavljao taj artikal, jer su te čokoladice skupe”, navodi Stamenić.

Ulazimo u još jedan market, trenutno nema čokoladice “snikers”, a vlasnik Zoran Panić, kaže, postupiće prema zvaničnoj odluci o ovom artiklu:

"Ja sam imao 'snikers' čokoladice, nisam nabavljao ove mini 'mars' što se povlače, ali trenutno ni one veće 'Snikers' nemam. Nema zvanične odluke da se one povuku, a čim bude doneta odluka, ja ću ako tada budem imao 'snikers' povući iz prodaje”, kaže Panić.

I u trećem užičkom marketu nismo našli "snikers” i “mars” čokoladice, a trgovci nam rekoše, znaju za sporne čokoladice, ali ih nikada nisu nabavljali, jer se zbog cene slabo prodaju.

Beležimo i reakcije potrošača:

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00
Direktan link

U Udruženju za zaštitu potrošača u Užicu kažu da u Srbiju nije uvezen veći kontigent “mars” čokoladica, a ako se pronađu u Užicu Udruženje će reagovati preko nadležnih inspekcija, rekao je za Radio Slobodna Evripa predsednik Upravnog odbora Udruženja Branko Prodanović.

“Što se tiče čokoladice 'snikers' odmah smo reagovali i preko naše Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) dobili informaciju da nisu veći kontigenti ove čokoladice uvezeni u Srbiju. Konkretno u Užicu, proveravali smo u više objekata, takvih čokoladica nema, tako da nema nikakvih bojazni za potrošače. U svakom slučaju da je bilo takvih čokoladica, mi bismo preko nadležne inspekcije dali nalog, odnosno preporuku da ta inspekcija svojim rešenjem donese odluku kao i sanitarna inspekcija, za povlačenje tih artikala zbog štetnosti po zdravlje”, navodi Prodanović.

XS
SM
MD
LG