Dostupni linkovi

Održan humanitarni koncert za Jadranku Stojaković


U kulturnom centru "Banski dvor" u Banjaluci u ponedjeljak uveče je održan humanitarni koncert za proslavljenu kantautorku Jadranku Stojaković, koja boluje od aminotrofične lateralne skleroze.

Na koncertu, u intimnoj atmosferi, nastupili su njeni prijatelji pjevači, Željko Joksimović, Haris Džinović, Jelena Tomašević, Romana Panić, Maja Tatić, Iva Ćurić i dječak Marko Bošnjak.

Sala Banskog dvora bila je premala da primi sve posjetioce humanitarnog koncerta za Jadranku Stojaković na kojem je većina izvođača osim svojih, pjevala i Jadrankine pjesme. Tako je publika zajedno sa Romanom Panić pjevala njen hitove "Moj golube" i "Čekala sam".

"Svaka joj čast, ona je jedan veliki borac i to je svakako nešto što je za svaku pohvalu i to je nešto što je najbitnije u životu", rekla je Romana Panić.

Željko Joksimović, organizator koncerta za Jadranku, kaže da je ovo samo mali znak pažnje i da ovakve stvari trebaju biti što češće, da jedni drugima pomažemo.

"Nadamo se, Bože zdravlja, sa našim doprinosom i sa našom organizacijom da ćemo pokušati da pomognemo Jadranki da bolest usporimo, da sačekamo taj japanski lek koji je pronađen nedavno. Nadamo se najbolje, zato smo i tu", kazao je Joksimović i dodao da je cilj osnivanje fondacije Jadranka Stojaković, što je u završnoj fazi.

Haris Džinović kaže da je od svih izvođača najduže poznaje i da mu je prva asocijacija na Jadranku Stojaković, "žena sa gitarom".

"Ona je svirala usnu harmoniku, sama je izlazila bez benda, sa svojom gitarom, nije to lako, ona je to znala vrlo šmekerski odraditi, sigurna je bila i lijepo pjevala", kazao je Džinović.

Maja Tatić navela je da je Jadranka vesela i pozitivna kao i uvijek, bez obzira na bolest sa kojom se bori, te je istakla da Jadranka živi muziku.

Jadranka Stojaković
Jadranka Stojaković

"Jadrankina muzika i pristup muzici je danas rjetkost da se nađe na našem prostoru. Zašto? Zato što ona živi muziku, ona ne pravi muziku i ne radi to zbog toga da bude popularna i da njena pjesma bude hit", rekla je Tatić.

U pauzama između nastupa izvođača, glumica Miljka Brđanin Babić čitala je dijelove Jadrankine knjige "Boje zvuka" koja govori o životu, sjećanjima i razmišljanjima ove umjetnice. Prihod od prodaje knjige takođe ide na liječenje Jadranke Stojaković.

Jadranka Stojaković, rođena sarajka, jugoslovenska je kantautorka zabavne muzike, šansona i šlagera, a na početku muzičke karijere, tokom kasnih 1970-ih, počela se baviti obradom pjesama Alekse Šantića i Desanke Maksimović. Radila je i muziku za televiziju, a autorica je uvodne teme Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Od 1988. živjela je u Japanu, gdje je na jednom nastupu 2009. godine pala sa bine i od tada boluje od Aminotrofične lateralne skleroze. Trenutno se nalazi na liječenju u Socijalno-gerijatrijskom centru "Ivan Pavao Drugi" u Banjaluci.

Organizatori koncerta naveli su da je broj računa u Unikredit banci za pomoć Jadranki Stojaković 3383 5025 00000 394, a poziv na broj 401 998 980 05.

XS
SM
MD
LG