Dostupni linkovi

Vučić: Nema nagodbe sa državom


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u sredu uveče da građani Srbije mogu da vide da sa državom nema nagodbe i dogovora kad su u pitanju kriminal i korupcija.

"Zadovoljan sam i ponosan iako znam da sam možda sebi lično loše presudio u budućnosti, ali sam siguran da je to dobro za Srbiju", rekao je Vučić za RTS.

On je, povodom pretnji koje mu je uputio jedan od najbogatijih Srba, vlasnik Delta holdinga, Miroslav Mišković prilikom hapšenja, istakao da zna sve šta je govorio Mišković i da razume da je on to govorio u afektu i besu.

"Nije danas lako učiniti nešto nekome, pitanje je šta možemo da napravimo za građane, jer nisu važne reči nego ukradeni i zloupotrebljeni novac", kaže Vučić i dodaje da država donosi pravila i da neće dozvoliti da se neko njome igra i da ne može biti iznad nje.

Inače, Miškoviću je u sredu određen 48-časovni pritvor, a on, njegov sin Marko, kao i biznismen Milo Đurašković terete se da su neosnovano iz putarskih preduzeća izvukli novac i imovinu vrednu oko 30 miliona evra.

Vučić je naveo, da je na državi da omogući tužilaštvu i policiji da rade bez pritiska i ocenio da tužioci u ovom predmetu imaju "čistu situaciju", jer je, kako je kazao "reč o državnom, isisanom novcu".

Vučić je u razgovoru za RTS izjavio da je "klupko tek počelo da se odmotava", kao i da je vreme da se u Srbiji iskoreni korupcija.

"Ovo je sve samo ne kraj, ovo je tek početak, jer vreme je da se Srbija očisti od te teške bolesti", izjavio je Vučić i dodao:

"Nije ta moć biznismena iz velikog znanja proistekla, već iz državne podrške, a pojedini ministri iz prethodnih perioda su danas bogatiji od kompanija."
XS
SM
MD
LG