Dostupni linkovi

Republikanci: Kako zaustaviti Trampa?


Donald Tramp pokazuje veličinu svojih prstiju između kandidata Marka Rubija i Teda Kruza
Donald Tramp pokazuje veličinu svojih prstiju između kandidata Marka Rubija i Teda Kruza

Donald Tramp sve više šokira svojim nastupima u kampanji za republikanskog kandidata za predsednika Amerike. Poslušajte šta je ponudio kao najnoviji adut svojim glasačima:

Pogledajte ove ruke u odnosu na njihove male. Nešto drugo mora da oni imaju malo, garantujem vam da ja nemam taj problem. Garantujem.”

Kako zaustaviti Trampa koji ima najveću podršku među republikanskim kandidatima, pitanje je na koje viđeni ljudi i u toj stranci dramatično traže odgovor.

Mnogi konzervativci otvoreno govore da će, ako Tramp postane republikanski kandidat, glasati za kandidata iz suprotnog tabora, Hilari Klinton. Grupa spoljnopolitičkih republikanskih veterana obratila se javnosti upozoravajućim pismom objavljenim na Internetu.

Mit Romni, bivši republikanski predsednički kandidat na izborima 2012. godine, načinio je neuobičajeni gest, javljaju američki mediji. Rekao je da je Tramp opasnost za budućnost Amerike, i drastičnije od toga, nazvao ga je “lažovom i prevarantom”.

Ako izaberemo Trampa za predsedničkog kandidata, znatno smanjujemo izglede za sigurnu, prosperitetnu budućnost. Dozvolite da objasnim: ako bi se ostvarili njegovi ekonomski planovi, to bi zemlju odvelo u dalju recesiju”, upozorio je Romni.

“Sad nam Donald Tramp kaže kako je veoma, veoma pametan. Bojim se, kad je reč o spoljnoj politici, da veoma, veoma NIJE pametan”, ismejao je Romni Trampa koji svojevremeno kritikovao bivšeg američkog predsednika Buša, a hvalio predsednika Rusije Vladimira Putina.

Tramp je trijumfovao u sedam država na presudnim izborima održanim tokom "super utorka". Njegovi protivkandidati Ted Kruz, Marko Rubio i Džon Kejsik su daleko slabiji. Hoće li se oni odlučiti da u korist jednog od njih, povuku svoju kandidaturu, kako bi povećali šanse da se potuče Tramp, za sada nema nagoveštaja.

XS
SM
MD
LG