Dostupni linkovi

Sajam knjige u Sarajevu: Raznovrsna ponuda više od 100 izlagača


Ljubitelji pisane riječi na sarajevskom proljetnom Sajmu knjige i učila imaju priliku da se upoznaju sa najnovijim, ali i da nađu neka starija izdanja knjiga po znatno nižim cjenama.

Posjetioci su zadovoljni ponudom više od 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, ali i cijelog svijeta. Raznovrsna ponuda i niže cijene knjiga privukle su brojne Sarajlije drugog dana aprilskog sajma:
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00
Direktan link

Milan Kondić, iz jedne srbijanske izdavačke kuće, već šest godina dolazi na aprilski sajam knjige u Sarajevu. Zadovoljan je i ponudom i prodajom knjiga:

„Sad je stogodišnjica Sarajevskog atentata i imamo dosta knjiga o toj tematici. Imamo npr. Dedijerevu ’1914.’ i dosta drugih. Imamo dosta novih naslova. Narod je zainteresovan. Od psihologije, pa do stručne literture“, kaže kaže Kondić.

Svoju novu knjigu bajke za djecu “Povratak dobrih Bošnjana” javnosti je u četvrtak prezentirala autorica Aida Zaćiragić:

„Bajka ’Povratak dobrih Bošnjana’ je nastavak moje prve slikovnice koja se zove ’Kraljevstvo bijelih ljiljana’. Inače, obje moje bajke su bazirane na legendama iz srednjevjekovne Bosne, tako da dosta likova je zaista postojalo, jer se radi o djeci Katarine Kosače, posljednjem bosanskom princu i princezi. A neki likovi su, naravno, izmišljeni“, navodi Aida Zaćiragić.

Ovogodišnji sarajevski Sajam knjiga održava se do 28. aprila, a ulaz je besplatan, objašnjava Ajdin Šahinpašić, organizator Sajma:

„Mi kao organizatori smo odlučili prvo da ukinemo ulaznice da bismo privukli što veći broj posjetilaca, a s druge strane da se koncentriramo u jednoj dvorani po cijenu da smanjimo štandove izlagača, ali da budemo svi na jednom mjestu. Mislimo da će ovo biti formula za uspjeh i ubuduće.“
XS
SM
MD
LG