Dostupni linkovi

Reagovanje direktora osnovne škole iz Tuzle


Škola, ilustrativna fotografija.
Škola, ilustrativna fotografija.

Senad Mulić, direktor osnovne škole "Tušanj" iz Tuzle, redakciji RSE je poslao reagovanje na članak novinarke Maje Nikolić "Štele i veze još od školskih klupa: Ko uvodi elitizam među djecu u BiH?".

"Bolesne ambicije roditelja su i ovaj put napravile “slučaj” koji ne postoji," piše Mulić u e-mailu upućenom RSE.

On navodi da je od Maje Nikolić dobio dva upita putem SMS poruke ​da iznese svoje stajalište.

"Nisam pristao da govorim jer je Školski odbor tek trebao donijeti konačnu odluku po prigovoru nezadovoljnog roditelja,” napisao je Mulić.

"Moja odluka da se oglasim je da, u ime komisije koja se maksimalno potrudila i u interesu svih devet učenika profesionalno izvršila bodovanje, Školskog odbora, koji je takođe pregledao svu dokumentaciju i ponovno izvršio bodovanje, u ime savjetnika Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona, koji je podržao rad komisije i uprave škole i u svoje lično ime, demantujem ove NETAČNE NAVODE."

"Kratko ću se hronološki vratiti na tok izbora učenika generacije:

- devet učenika je apliciralo na oglas za učenika generacije, a među njima i učenica čiji otac je uložio prigovor. Ovdje želim istaći da sam svjesno napravio prekršaj, a sve u interesu odličnih učenika, tako da sam lično iskopirao dokumentaciju baš ove učenice čiji otac je podnio prigovor i protokolisao pod datumom koji je ulazio u rok za dostavu dokumentacije, iako je rok bio prošao. Njeni roditelji su mi naveli kako je dijete bilo bolesno i nije bilo u prilici vidjeti oglas koji je bio istaknut na vidnom mjestu u školi. Komisija za izbor učenika generacije je Nastavničkom vijeću prezentovala da od ukupno devet učenika, šest učenika nije imalo prepis ocjena od prvog do devetog razreda, smatrajući da će to uraditi zadužena osoba u školi, što su i naveli u svojim prijavama. Nastavničko vijeće je donijelo jednoglasnu odluku da razredne starješine ovih šest učenika zajedno sa sekretarom škole urade prepis ocjena od prvog do devetog razreda i prilože uz njihovu dokumentaciju. O ovom postupku je obaviješten i zaduženi savjetnik Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona."

XS
SM
MD
LG