Dostupni linkovi

Pupovac za hitnu rekonstrukciju Vlade


Milorad Pupovac
Milorad Pupovac
Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac pozdravio je doprinos svojih glasača uspjehu lijeve koalicije na izborima za Europski parlament, ali i uputio oštru kritiku Vladi Zorana Milanovića i samom premijeru zbog nerada i provođenja potrošene politike. Pupovac traži hitnu rekonstrukciju vlade, ali upozorava da ona ne bi imala smisla bez reforme vladine politike.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac uputio je do sada najžešću kritiku na račun rada Vlade i na račun premijera Zorana Milanovića. Rekonstrukcija Vlade kasni godinu dana, dosadašnja Vladina politika je potrošena i vrijeme je za rekonstrukciju Vlade i reformu vladine politike, to su – po njegovom riječima – glavne poruke koje je naučio tijekom kampanje za izbore za Europski parlament, na kojima se kao građanin kandidirao na listi vladajuće lijeve koalicije.

„Ako mene pitate, rekonstrukcija Vlade je trebala biti još prije godinu dana. A sada je zadnji tren da se nešto napravi, jer će sutra biti već kasno.“

U svojoj kritici u kojoj nije spominjao imena, Pupovac je upozorio da je Vlada zakazala na četiri područja gdje se po općoj ocjeni moglo i trebalo napraviti pomake nabolje – infrastrukturi, energetici, reindustrijalizaciji i agraru.

„Javnost veoma dobro zna gdje su i u kojem smislu neophodne promjene. I iz tog razloga reći ću još i ovo: rekonstrukcija Vlade ima smisla samo ako je praćena reformom Vladine politike. To je ono što može vratiti povjerenje građana, i to je ono što može sačuvati zemlju od daljeg propadanja.“

On je poručio da je krajnje vrijeme da se stranke vladajuće koalicije prestane brinuti o svojim unutarstranačkom odnosima, a da se više počnu baviti stanjem Vlade. „Traže se hitne reforme, a sve drugo može pričekati. Oni koji to ne vide, opasno se poigravaju sa interesima ove zemlje i s odgovornošću lijevo-liberalne koalicije za budućnost političkog stanja u Hrvatskoj,“ naglasio je.

Pupovac je kazao kako ga brine rastući desni ekstremizam, kako u Hrvatskoj, tako u Europi. On nije zadovoljan ni time koliko je Hrvatska iskoristila godinu dana članstva u Europskoj uniji. „Hrvatska je brod koji pluta u nekoj uvali europske politike, a krajnje je vrijeme da uključi motore,“ poručio je.

„Sagledao sam u ovoj kampanji da Hrvatska zapravo nema europske politike – da nije definirala svoje europske interese i da nije definirala svoje glavne europske politike, i da o tome nije povela nijedan relevantan razgovor unutar svojih ključnih institucija i među svojim ključnim ljudima.“

On je pozdravio doprinos svojih glasača uspjehu liste lijeve koalicije na prekjučerašnji izborima za Europski parlament, jer je on sam dobio više od 25.000 preferencijalnih glasova, koji su automatski i glasovi za tu listu.

„Zadovoljni smo zbog toga što je to drugi rezultat na koalicijskoj listi, zadovoljni smo zbog toga što je to šesti rezultat po broju glasova među stranačkim koalicijama – uspješniji od mnogih drugih koji su tokom ovih mjeseci bili najavljivani kao favoriti u različitom smislu te riječi – i zadovoljni smo što smo postigli osmi pojedinačni rezultat kada su posrijedi sve kandidatkinje i kandidati na ovim izborima za Europski parlament.“

Podsjetimo, lista vladajuće lijeve koalicije dobila je četiri od 11 mjesta predviđenih za hrvatske europarlamentarce. Tko je očekivao više, bio je nerealan,a tko je očekivao manje, bio je realan, poručio je Pupovac.
XS
SM
MD
LG