Dostupni linkovi

Sarajevo: U pucnjavi povrijeđeno sedam osoba, policija traga za osumnjičenima


Sedam osoba povrijeđeno je u pucnjavi u naselju Dobrinja, u sarajevskoj opštini Novi Grad, a traga se za trojicom osumnjičenih, navedeno je u saopštenju policije. Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić je kazao da policija ima saznanja da se u vezu sa ovom pucnjavom može dovesti Nikola Džamonja, poznat po činjenju više krivičnih djela. Ranije je saopšteno da je uhapšen jedan osumnjičeni.

Nefić je rekao da se pucnjava dogodila u utorak uveče u 22 časa i 20 minuta, te da će policija više podataka imati u toku dana.

Prema policijskom saopćenju, nakon pucnjave je na mjesto događaja upućeno više policijskih patrola, koje su konstatovale da je povrijeđeno sedam osoba. Pet osoba je povrijeđeno vatrenim oružjem, jedna osoba krhotinama stakla, dok je jedna osoba zadobila povredu nakon pada.

Policajci su na mjestu događaja pronašli i izuzeli, radi potrebnih vještačenja, više metaka i čahura nepoznatog kalibra. Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policija je došla do saznanja da se u vezu sa pucnjavom, osim Džamonje, mogu dovesti i N. A. rođena 1993. godine u Bijeljini, nastanjena u Sarajevu, te još jedna nepoznata osoba.

Iz policije podsjećaju da je protiv Džamonje od 2010. godine do danas podneseno pet službenih izvještaja Tužilaštvu KS zbog izazivanja opće opasnosti, nasilničkog ponašanja i nanošenja lakših povreda. U dva je navrata uz službeni izvještaj bivao i predan u nadležnost Tužilaštva. Policija nastavlja raditi na pronalasku osoba koje se dovode u vezu sa pucnjavom.

Portparol Kliničko-bolničkog centra Koševo Biljana Jandrić potvrdila je da su oko 23 časa primljena tri pacijenta sa teškim tjelesnim povredama, ali da nisu životno ugroženi.

"Oko 23 sata u bolnicu su dovezeni K. B. (1987) koji je imao ranu na glavi i prostrelne rane cijelom dužinom lijeve ruke, S. D. (1963) sa prostrelnom ranom lijevog stopala, te A. C. sa prostrelnom ranom lijeve natkoljenice. Svi su zadržani na Klinici za ortopediju i traumatologiju", rekla je za glasnogovornica bolnice Koševo.

Svi su upućeni na Kliniku za traumatologiju i ortopediju gdje će biti hospitalizovani", rekla je Jandrić. Ostale osobe prebačene su u Opštu bolnicu "Dr Abdulah Nakaš".

Meta napada bio kafić "Kuća" u Ulici Šukrije Pandže u koji su ušla dvojica napadača koji su počeli nasumično da pucaju iz vatrenog oružja.
  • Slika 16x9

    Tina Jelin - Dizdar

    Novinarstvom se počela baviti 1996. godine. Od 1998. radi za Radio Slobodna Evropa. Bila je i stalni suradnik Studija 88,  Radija101, Reuters-a. Višestruko nagrađivana novinarka.

XS
SM
MD
LG