Dostupni linkovi

NA LICU MESTA: Održan protest inicijative "Ne da(vi)mo Beograd"


Pod nazivom "Nema straha, nema predaje", ispred Skupštine grada Beograda održan je novi, šesti po redu protest inicijative "Ne da(vi)mo Beograd".


Nakon govora, organizovana je šetnja beogradskim ulicama: Trg Nikole Pašića - Terazije - Kralja Milana - Slavija - Makenzijeva – Katanićeva, do zgrade Višeg javnog tužilaštva u Katanićevoj ulici.

Punih pet meseci i četiri dana prošlo je od noćnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala, kada su ljudi maskirani fantomkama, uz pomoć bagera rušili objekte na mestu na kome je predviđena gradnja kontroverznog državnog projekta Beograd na vodi. Pre tri meseca Premijer Aleksandar Vučić kao odgovorne je odredio gradske vlasti, ali od tada niko nije smenjen ili sankcionisan zbog samog incidenta.

Protest se organizuje i dan nakon saopštenja misije OEBS-a u Beogradu, čiji je viši savetnik u Srbiji, Mauricio Salustro, izjavio da se iz izveštaja Zaštitnika građana, Saše Jankovića, može zaključiti da je rušenje u Hercegovačkoj bilo "planirano na visokom nivou".

XS
SM
MD
LG