Dostupni linkovi

Pripremno ročište protiv Miškovića odloženo za oktobar


Miroslav Mišković ispred suda u Beogradu
Miroslav Mišković ispred suda u Beogradu
Vlasnik kompanija „Delta“, Miroslav Mišković, pojavio se pred sudom prvi put nakon što je krajem jula izašao iz sedmomsečnog pritovora. Pri ulasku u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, nije bio raspoložen za razgovor sa novinarima.

Prvo, pripremno ročište, na kome bi trebalo da se utvrde sve činjenice i tok budućeg suđenja, odloženo je međutim za 14. i 15. oktobar, jer o njemu nisu bili uredno obavešteni branioci svih jedanaestoro okrivljenih, rekao nam je po izlasku iz suda jedan od advokata, Jugoslav Tintor.

„Ročište je zakazano u sred avgusta meseca, vreme kada se po pravilu ne zakazuu suđenja, pa ni u Specijalnom sudu. Zakazano je za sredinu oktobra, za kada se veruje da će se steći uslovi za održavanje tog ročišta“, rekao je Tintor

Advokat Zoran Ateljević, koji brani vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića, inače jedinog od optuženih koji je i dalje u pritvoru, kaže da je njegovom klijentu ponovo produženo zadržavanje.

„Moram da vas obavestim da je Prvostepeni sud ponovno produžio pritvor Milu Đuraškoviću, po mojoj oceni ignorišući naloge Apelacionog suda, zbog čega ću blagovremeno, već sutra, predati žalbu i tražiti da o pritvoru odluči Apelacioni sud“, kaže Ateljević

Miroslav i njegov sin Marko Mišković, Milo Đurašković i još osmoro optuženih, terete se da se za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, odnosno za oko 150 miliona evra, a budžet Srbije za 472 miliona dinara ili nešto više od četiri miliona evra. Mišković je uz jemstvo od rekordnih 12 miliona evra, koje je položila njegova kompanija „Delta“, pušten da se brani sa slobode, ali mu je privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja policiji. Marko Mišković se od aprila nalazi u kućnom pritvoru.
XS
SM
MD
LG