Dostupni linkovi

Počinje Exit


Novi Sad
Novi Sad

Petrovaradinska tvrđava u četvrtak uveče otvara svoje kapije za posetioce petnaestog Exit festivala. Organizatori su najavili obaranje rekorda u broju posetilaca, a prvi gosti već su zauzeli kamp koji je ove godine na obali Dunava.

Sve je spremno da večeras počne petnaesti Exit. Novosadski muzički festival i ove godine će biti na Petrovaradinskoj tvrđavi gde su već postavljene bine i ozvučenja. Organizatori očekuju više od 40 hiljada posetilaca svako veče, a ljubitelji raznih muzičkih žanrova dolaze iz skoro šezdeset zemalja sveta.

Neki su za smeštaj, umesto hostela i apartmana, izabrali festivalski kamp koji je ove godine na novosadskom „Štrandu“ – na obali Dunava. Organizatori su im obezbedili sanitarne čvorove i dovoljno mesta za postavljanje šatora, objašnjava portparolka festivala, Jelena Galetin Žakić.

„Mi imamo oko 40 higijenskih toaleta, oko pedeset tuševa sa toplom vodom, isto toliko lavaboa, a naravno sve gradske institucije su se potrudile da svi budu bezbedni“, kaže ona.

Kamperi, sa kojima smo razgovarali, već su zauzeli svoja mesta i postavili šatore. Oni kažu da ih, osim programa, privukla i mogućnost da se druže sa mladima.

„Mi smo došle iz Bosne i Hercegovine, Tuzle. Meni je ovo prvi Exit, a prvi put sam i u Novom Sadu. Došle smo zbog druženja i zbog muzike“, priča jedna kamperka dok postavlja svoj šator.

Camp na Exitu
Camp na Exitu

„Ja sam iz Finske. Došao sam da se provedem sa nekoliko prijatelja. Oni su već ranije bili na ovom festivalu i ubedili su me da dođem sa njima“, objašnjava jedan posetilac.

Ove godine je kamp bolji nego lane. Ima više hlada a i reka je tu“, kaže devojka iz Švajcarske nakon što je zajedno sa drugarima obeležila parče zemlje gde su raširili svoje šatore.

„Ovo mi je prvi Exit, a lokacija je odlična, videćemo kakva će biti ponuda sadržaja u kampu“, kaže devojka iz Čačka.

Osim druženja i raznih žurki u toku dana, posetioce festivala očekuje više od sedamsto izvođača na skoro dvadeset bina. Portparolka festivala Jelena Galetin Žakić je već za prvo veče najavila velika imena svetske pop scene.

Ne treba propustiti Clean Bandit koji su ostvarili neverovatan uspeh i bend koji je vrlo hvaljen od strane muzičkih kritičara. Tu je i Emeli Sande, diva koja je otvorila i zatvorila Olimpijadu 2012. godine. Naravno i na ostalim binama posetioce očekuje veliki broj izvođača“, najavljuje portparolka.

Exit festival ove godine traje do 12. jula kada se on seli na crnogorsko primorje u Budvu.

XS
SM
MD
LG