Dostupni linkovi

CG Tužilaštvo: 14 osumnjičenih zadržano, 6 pušteno


Bratislav Dikić, bivši šef Žandarmerije Srbije, kojeg je uhapsila crnogorska policija, osumnjičen za terorizam.
Bratislav Dikić, bivši šef Žandarmerije Srbije, kojeg je uhapsila crnogorska policija, osumnjičen za terorizam.

Portparolka crnogorskog Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal Andrijana Ražnatović saopštila je za RSE da je nakon slasušanja, 14 osumnjičenih za terorizam zadražano, u protvoru, a 6 pušteno na slobodu.

"Nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu 20 osoba koje su lišeni slobode zbog postajanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranja kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom terorizma, spcijalni tužilac je za 14 osoba donio rješenje o zadražavanju do 72 sata dok je šest lica pušteno na slobodu" rekla je Ražnatović za RSE.

U akciji crnogorske policije u subotu veče uhapšeno 20 osoba iz Srbije među njima i penzionisani komanadant Žanadarmerije Srbije, Bratislav Dikić pod sumnjom da su na teritoriji Crne Gore planirali terorističke akte.

Pored Dikića, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom terorizam terete se Kristina Hristić (38), Vladimir Božović (21), Nikola Đorđević (21), Stefan Velimirović (25), G. K. (17), Bojan Kovačević (40), Luka Đorđević (18), Branko Milić (61),Milan Dušić (59), Dragan Maksić (40), Srboljub Đorđević (62), Aleksandar Čurović (33), Aleksandar Aleksić (42), Nikola Đurić (34), Siniša Ćetković (36), Dejan Stanojević (42),Miloš Aćimović (26), Ivica Matić (36) i Perica Andrić (38), dok se za Aleksandrom Sinđićem traga.

XS
SM
MD
LG