Dostupni linkovi

Beograd: Uhapšen Radomir Počuča, dobrovoljac u Ukrajini


Radomir Počuča dobrovoljac sa proruskim separatistima u Donbasu, Ukrajina
Radomir Počuča dobrovoljac sa proruskim separatistima u Donbasu, Ukrajina

Dobrovoljac iz Srbije u ukrajinskom ratu, na strani proruskih separatista Radomir Počuča uhapšen je u nedjelju prilikom ilegalnog ulaska u Srbiju, nezvanično saznaje B92.

Protiv bivšeg portparola protivtenkovske jednice (PTJ) vodi se krivični postupak, a njegovo ime je i na potjernici. Po okončanju borbi, Počuča je boravio u Moskvi tri mjeseca, a tamošnje vlasti nijesu ga isporučile Srbiji.

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal protiv Počuče pred Višim sudom u Beogradu već vodi krivični postupak po optužnom predlogu zbog prijetnji Ženama u crnom upućenih preko Facebooka.

Počuča je novinarima rekao da on nije promijenio stav od 27. marta kada je na svom nalogu na Facebooku pozvao na linč "Žena u crnom".

"Žalim zbog riječi koje sam upotrebio u nekulturnoj formi, ali stojim iza svog stava. Normalna država bi trebalo da vodi računa o svojim građanima, a većina građana se ne slaže s delovanjem autošovinističkih organizacija kao što su Žene u crnom, Komitet pravnika za ljudska prava i Fond za humanitarno pravo koji djeluju protiv interesa države", rekao je Počuča.

On je sudski proces nazvao "naduvanom farsom" i "licemjerjem".

Problemi sa zakonom nijesu spriječili bivšeg voditelja da se telefonski uključi u jutarnji program na TV Pink, gdje je rekao da će se "vratiti u Srbiju i snositi konsekvence".

Prije skoro tačno godinu Počuča je uhapšen u Ukrajini.

XS
SM
MD
LG