Dostupni linkovi

Počeo "Turnir prijateljstva" u Bijeljini: Na fudbalskom terenu granice ne postoje


Detalj sa utakmice na "Turniru prijateljstva"
Detalj sa utakmice na "Turniru prijateljstva"

U Bijeljini je počeo drugi po redu ''Turnir prijateljstva'' u fudbalu u kome učestvuje šesnaest ekipa iz bivših jugoslovenskih zemalja.

Organizator turnira je nekadašnji srpski reprezentativac Savo Milošević.

„Prezadovoljan sam što smo uspjeli da okupimo djecu iz svih bivših republika. Posebno mi je drago što smo ove godine i pod pokroviteljstvom UEFA-e koja turnir uvrstila u svoj godišnji kalendar takmičenja“, kaže bivši fudbaler i sadašnji funkcioner u Fudbalskom savezu Srbije.

Trener mlađih kategorija podgoričke ''Budućnosti'' Savo Rogošić kaže da bez ovakvih međunarodnih turnira domaći fudbal nema perspektivu.

„Ja mislim da nema sreće u fudbalu dok djeca ne odu na turnire bar u susjedne zemlje. Ovi dječaci moraju pokazati da granice ne postoje i da, kad god je to moguće, igraju se i druže stvarajući prijateljstva koja mi stariji itekako pamtimo“, ističe Rogošić.

Publika na "Turniru prijateljstva"
Publika na "Turniru prijateljstva"

Neke od ekipa koje učestvuju na ''Turniru prijateljstva'' došle su iz Mostara, Zagreba, Novog Sada, Rijeke, Beograda, Tuzle, Kruševca. Trener ekipe ''Sarajevo'' Sanjin Alagić kaže da je ovo odlična prilika i za mlade fudbalere, ali i za trenere, da vide rezultate svog dosadašnjeg rada.

''Nedavno smo bili na turniru u Mađarskoj, evo sada smo u Bijeljini, i ovo je idealna šansa da vidimo koliko su napredovale naše mlađe kategorije, godište '99/2000. Cijelu priču prati i dobro druženje i vrhunska organizacija“, zaključuje Alagić.

''Turnir prijateljstva'' traje do 24. maja kada će se znati i ovogodišnji pobjednik takmičenja.

XS
SM
MD
LG