Dostupni linkovi

Učesnici Prajda u šetnji ka Trgu republike
Učesnici Prajda u šetnji ka Trgu republike

Parada ponosa, šetnja i žurka

U Beogradu je bez tenzija održana Parada ponosa LGBT osoba. Povorka u kojoj su, osim aktivista i građana, učestvovali predstavnici Beograda i Vlade Srbije, te međunarodnih delegacija, prošetala je centralnim ulicama od Trga Slavija do Trga republike, nakon čega je u centru grada organizovan muzički program.

- U Beogradu je završena Parada ponosa LGBT osoba, učesnici povorke prošetali od Slavije do Trga republike.

- "Svaki održani Prajd za nas je najbolji mogući dan i poruka da je život i ovde moguć", rekao je LGBT aktivista Boban Stojanović, nakon uspešno održane šetnje.

- Početak Parade proglasila je glumica Mirjana Karanović koja je proglašena "kuma" ovogodišnjeg skupa. “Vi se ovde borite ne samo za sebe, već i za sve ljude koji su na bilo koji način diskriminisani”, rekla je Mirjana Karanović okupljenima.

- Na beogradskim ulicama je bilo mirno, centralne ulice su uoči Parade ponosa bile zatvorene za saobraćaj vozila, a u tom delu grada su bile raspoređene jake policijske snage.

- Male grupe vernika i protivnika parade okupile su se u širem centru grada, ali incidenata nije bilo.

Dobrodošli na blog gde ćemo uživo pratiti održavanje Parade ponosa u Beogradu. Ostanite uz nas.

Pre 15 godina prvi pokušaj organizovanja Parade ponosa u Beogradu okončan je krvoprolićem. U narednim godinama bilo je nekoliko Parada, ali su mnoge i zabranjene. Pogledajte kratku istoriju beogradskog Prajda.

Kratka istorija beogradskog Prajda
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Na beogradskim ulicama je jutros mirno, centralne ulice su uoči Parade ponosa zatvorene za saobraćaj vozila a u tom delu grada je primetan veliki broj policajaca i pripadnika specijalnih jedinica pod punom opremom. Područje s vremena na vreme nadleće helikopter.

Poslušajte šta građani Beograda misle o održavanju Parade ponosa:

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

Učitajte više sadržaja...

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG