Dostupni linkovi

Učesnici Prajda u šetnji ka Trgu republike
Učesnici Prajda u šetnji ka Trgu republike

Parada ponosa, šetnja i žurka

U Beogradu je bez tenzija održana Parada ponosa LGBT osoba. Povorka u kojoj su, osim aktivista i građana, učestvovali predstavnici Beograda i Vlade Srbije, te međunarodnih delegacija, prošetala je centralnim ulicama od Trga Slavija do Trga republike, nakon čega je u centru grada organizovan muzički program.

- U Beogradu je završena Parada ponosa LGBT osoba, učesnici povorke prošetali od Slavije do Trga republike.

- "Svaki održani Prajd za nas je najbolji mogući dan i poruka da je život i ovde moguć", rekao je LGBT aktivista Boban Stojanović, nakon uspešno održane šetnje.

- Početak Parade proglasila je glumica Mirjana Karanović koja je proglašena "kuma" ovogodišnjeg skupa. “Vi se ovde borite ne samo za sebe, već i za sve ljude koji su na bilo koji način diskriminisani”, rekla je Mirjana Karanović okupljenima.

- Na beogradskim ulicama je bilo mirno, centralne ulice su uoči Parade ponosa bile zatvorene za saobraćaj vozila, a u tom delu grada su bile raspoređene jake policijske snage.

- Male grupe vernika i protivnika parade okupile su se u širem centru grada, ali incidenata nije bilo.

FOTOGALERIJA: Poljupci i osmesi na Paradi ponosa

Parada ponosa je i zvanično završena. Okončan je muzički program na kojem su učestvovale pop zvezde Marina Perazić, Bojana Stojmenov i Nataša Bekvalac. Učesnici skupa se razilaze.

HRONOLOGIJA - Fotogalerija: Koraci beogradske Parade ponosa

Atmosfera sa Trga republike

Učitajte više sadržaja...

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG