Dostupni linkovi

Skupština Srbije sutra o prijedlogu nove Vlade


Aleksandar Vučić: Prijedlog za izbor članova Vlade Srbije
Aleksandar Vučić: Prijedlog za izbor članova Vlade Srbije

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o novoj Vladi Srbije, sa aktuelnim tehničkim premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu, zakazana je za sutra.

To je saopštila predsjednica Skupštine Srbije nakon što joj je Vučić podnio prijedlog odluke o izboru Vlade Republike Srbije.

Vučić je najavio da će nova Vlada Srbije biti oslonjena na rezultate Vlade koju je vodio protekle dve godine, ali da će u njoj biti novih imena.

Vlada Srbije se formira po osnovu vanrednih parlamentarnih izbora održanih u aprilu, a manje od mesec dana pre isteka zakonskog roka za njeno osnivanje, koji ističe 3. septembra (tri meseca nakon konstituisanja nove Skupštine Srbije).

Lokalni mediji u Srbiji javljaju da ce prvi potpredsednik nove vlade i ministar spoljne politike biće Ivica Dačić, a potpredsednici će biti Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović i Rasim Ljajić, koji ostaju i svojim prethodim resorima.

Ministar finansija ostaje Dušan Vujović, ministar privrede biće Goran Knežević, poljoprivrede Branislav Nedimović, u ministarstvu rudarstva i energetike ostaje Aleksandar Antić, dok će ministarka pravde biti Nela Kuburović.

Na čelu resora državne uprave biće Ana Brnabić, odbrane Zoran Đorđević, u prosveti će ministar biti Mladen Šarčević, u zdravstvu ostaje Zlatibor Lončar, u ministarstvu za rad ostaje Aleksandar Vulin, a u sportu Vanja Udovičić.

Ministar kulture in informisanja biće Vladan Vukosavljević, a tri su ministra bez portfelja - Jadranka Joksimović, Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić.

Pročitajte i ovo: Pančić - Sklapanje vlade kao tromesečna psihodrama

XS
SM
MD
LG