Dostupni linkovi

Osveta - epilog ubistva u Trnopolju


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Rasvijetljeno je dvostruko ubistvo u Trnopolju kod Prijedora. Zikrija Krkić,
pripadnik vehabijskog pokreta, priznao je da je ubio Almira Redžića i
Muharema Balića. U prijedorskoj policiji kažu da je ubica izjavio kako je
motiv ubistva osveta prema ubijenom Redžiću.

Još tri osobe, koje su bile privedene sa Krkićem, puštene su na slobodu, ali ostaju pod istragom jer su kod njih pronađene određene količine oružja.

Klupko je počelo da se odmotava još prije tri dana kada su privedena četiri lica, među njima i Zikrija Krkić. Istraga je pokazala da su postojali problemi između ubice i ubijenog Redžića, te je tako ispalo da je drugi ubijeni, penzioner Muharem Balić, 'kolateralna šteta' u cijelom slučaju.

"Policijski službenici sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, na osnovu izjava više lica, prikupljenih materijalnih dokaza, kao i na osnovu nalaza vještačenja, utvrdili su da je izvršilac krivičnog djela teško ubistvo, koje je izvršeno dana 28.07.2014. godine. Lice je nakon završene kriminalističke obrade predato u nadležnost dežurnom okružnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka. Što se tiče motiva izvršenja ovog krivičnog djela, isključena je nacionalna osnova i utvrđeno da se radi o osveti", kaže Zvjezdana Alendarević, portparol Centra javne bezbjednosti Prijedor.

U policiji, ipak, ne saopštavaju zbog čega se Krkić svetio. I u porodici ubijenog Redžića potvrđuju da je i ranije bilo problema sa vehabijama, te da su zbog nečega bili kivni na njega.

Muharem Balić i Almir Redžić ubijeni su rafalnim pucnjevima iz vatrenog oružja kasno naveče 28. jula u kafiću San u Trnopolju.

XS
SM
MD
LG