Dostupni linkovi

Predsjedniku HND Lekoviću sabotiran automobil


Saša Leković kaže kako će slučaj prijaviti policiji
Saša Leković kaže kako će slučaj prijaviti policiji

Predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saši Lekoviću nepoznati počinitelji oštetili su osobni automobil na način koji je mogao dovesti do nesreće sa smrtnim posljednicama.

Kako je kazao za RSE, na putu od Zagreba na konferenciju u Novom Sadu, neposredno nakon ulaska u Srbiju u jednom trenutku se počeo tresti i potom krivudati.

Automehaničar je ustanovio da su dva zavrtnja na prednjem lijevom kotaču vozila napola prepiljena i da je to najvjerojatnije vožnje uzrokovalo njihovo pucanje, a otuda do otpadanja kotača bio bi samo korak.

“Pokupio sam te prepiljene dijelove i kada se vratim u Zagreb odnijet ću ih na analizu. Ovo nije prvi puta – pred par godina netko mi je napola odšerafio vijke na jednom kotaču, ali sam to primijetio na vrijeme, pa nije bilo fatalnih posljedica, “ kazao je Leković za RSE.

On kaže kako će slučaj prijaviti policiji, iako ne zna hoće li policija išta moći napraviti.

“To je očito napravio netko u Zagrebu, ali ne znam ni tko ni kada. Ne vozim auto često po gradu, nego uglavnom idem biciklom ili javnim prijevozom, tako da je to moglo biti prije pet ili deset dana ili ranije. Ako je vijak napola prepiljen, to se radi tako da do nesreće ne dođe odmah, nego nakon nekog vremena kada bude dovoljno opterećenja da vijci puknu.”

Na naše pitanje je li vrijeme da policija konačno počne ozbiljno shvaćati prijetnje novinarima, on je rekao kako Hrvatsko novinarsko društvo na to stalno upozorava.

Zbog prijetećih pisama ravnateljici Hine i uredniku neprofitnog portala forum.tm HND je zatražio da se o tome raspravi na saborskom Odboru za medije, a predsjednik Sabora Božo Petrov najavio je da će o tome raspravljati i Sabor.

HND je na tu temu, ali i na druge teme vezane uz loš položaj novinarstva u hrvatskom društvu zatražio i razgovor sa novim premijerom Andrejom Plenkovićem.

XS
SM
MD
LG