Dostupni linkovi

Osuda svih optuženih za tragediju u "Kontrastu"


Prizor iz diskoteke "Kontrast" posle požara, slika: www.021.rs
Prizor iz diskoteke "Kontrast" posle požara, slika: www.021.rs
Viši sud u Novom Sadu u ponedeljak je osudio sve optužene za tragediju koja se desila u diskoteci "Kontrast" u kojoj je poginulo šest osoba.

Prema presudi za požar koji je odneo šest mladih života kriv je vlasnik lokala Alojz Ganić koji dobio pet godina zatvora. Krivicu snose i zakupci objekta: Slaviša Stanišić koji je osuđen na devet godina i Dejan Ratković koji je osuđen na sedam godina zatvora. Sud je ustanovio da je odgovoran i električar Miroslav Papuga. On je dobio devet godina zatvora. Inače Papuga se nije pojavio pred sudom, a o tome je ranije obavestio sudiju Borivoja Papa.

Oni su posle dvogodišnjeg, suđenja, osuđeni za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, jer nisu održavali električne instalacije na odgovarajući način i nisu poštovali protivpožarne propise.

Nakon izricanje presude, otac poginule Milene Dalmacije, Božo Dalmacija je rekao da nisu zadovoljni donetom presudom.

Sa komemoracije u Novom Sadu, 2. april 2012., slika: www.021.rs
Sa komemoracije u Novom Sadu, 2. april 2012., slika: www.021.rs
"Nisu svi procesuirani koji su krivi za čitav slučaj. Nedostaju predstavnici državnih institucija, zbog toga sam tužan. Visine kazne ne bih komentarisao pošto nisam stručnjak, ali sam izuzetno nezadovoljan što nisu svi završili pred sudom", rekao je Dalmacija i najavio je pokretanje privatnih tužbi protiv odgovornih u državnim institucijama nakon konsultacija sa porodicama žrtava.

Otac poginule Tamare Miladinović, Branko Miladinović smatra da je predsuda sramotna.

“Ovakva minorna kazna koja zaslužuje svaku osudu pre svega pokazuje nedoslednost suda, slabost sistema i države. Mi nećemo ostati na tome, žalićemo se, a nastavljamo postupke, jer nas interesuje gde su odgovorni iz državnih institucija, načelnici i rukovodioci”, rekao je on.

U požaru u diskoteci "Kontrast" prvog aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić (25), Tamara Miladinović (25), Milena Dalmacija (28), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (20).
XS
SM
MD
LG