Dostupni linkovi

Olujni vetar ostavio bez struje hiljade domaćinstava


Ilustracija
Ilustracija

Jako vetar, koji je povremeno prelazio u olujni, tokom noći sa ponedeljka na utorak zahvatio je Prijepolje, Priboj i Novu Varoš i izazvao kvarove na elektrovodovima pa je bez struje ostalo 3.400 domaćinstava. Najviše su pogođena seoska područja na višim nadmorskim visinama.

Zbog kvarova na trafostanicama, u Novoj Varoši bez struje i dalje je oko 1.000. U prijepoljskoj opštini najviše su pogodjena sela Babine, Sopotnica i Jabuka, pa struju čeka oko 400 domaćinstava. Zbog dotrajalih stubova ima dosta i kvarova na niskonaponskoj mreži, pojašnjava načelnik Odeljenja za vanredne situacijeu Prijepoju Goran Posrkača.

„U Prijepolju je 26 trafostanica ostalo bez napajanja strujom, a u Novoj Varoši zbog kvara na desetokilovatnim dalekovodima 40 trafostanica je ostalo bez napajanja pa je bez struje oko 1000 domaćinstava. Najugroženije je selo Amzići i mesta koja gravitiraju ka ovom selu", navodi Posrkača.

U Priboju bez struje je ostalo oko 2.600 domaćinstava. Načelnik Opštinskog štaba zavanrene surucije u Priboju Boris Mrdović kaže da su ekipe Elektrodistribucije od ranog jutra na terenu pa je trenutno bez strujeoko 1.200 domaćinstava seoskog područja.

„Najugroženija sela su Krajčinovići gde stuje nema u 565 domaćinstava, Bućje 400 Živinice i Strmac oko 250 domaćinstava. Zbog dotrajalih stubova i u Priboju ima dosta kvaraova na niskonaponskoj mreži", kaže Mrdović.

Štabovi za vanredne situacije u ovim opštinama za sada nemaju informacije da li je bilo štete na privatnim objektima u mestima koje je zahvatio olujni vetar.

XS
SM
MD
LG