Dostupni linkovi

Olimpijska zastava ponovno u Sarajevu


Olimpijska zastava ponovno u Sarajevu
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Nakon 31 godine, olimpijska zastava zavijorila se ponovo Sarajevom. Ovaj put povod su Europski olimpijski festival mladih, koji zajednički organizuju Sarajevo i Istočno Sarajevo 2017.godine.

Početak manifestacije održan je u petak ujutro okupljanjem i polaskom zastave EYOF-a iz Istočnog Sarajeva, a krajnja destinacija bila je Olimpijska dvorana "Juan Antonio Samaranch" , gdje su zastavu dočekali članovi sarajevskih hokejaških i klizačkih klubova.

Mladi klizači su sa zastavom u rukama klizali ledenom plohom na kojoj su nekada klizali svjetski šampioni.

"Ovo je olimpijada mladih i ja se nadam da će mnogi od vas biti takmičari za dvije godine i da će predstavljati našu zemlju", poručio je gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić.

Olimpijske igre ogledavaju se u miru i prijateljstvu.

"Očekujemo da ćemo do 2017. godine širiti pozitivnu energiju kako bi ova sportska manifestacija protekla u najboljem redu", kazao je načelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija.

Bh. prijestolnica će biti domaćin 13. EYOF-a koji će početi 11. veljače 2017. godine. Europski olimpijski festival mladih predstavlja jedno od najmasovnijih sportskih natjecanja Starog kontinenta na kojem sudjeluje oko 1.500 sportaša iz 49 zemalja.

  • Slika 16x9

    Ivana Bilić

    Diplomirala žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Tuzli. Na Radiju Slobodna Europa radi od prosinca 2013. godine kao novinar-reporter za radijski program i magazin TV Liberty.

XS
SM
MD
LG