Dostupni linkovi

Okreni Crnogorski Telekom zbog Nepala


Satirična Facebook stranica Crnogorci u Nepalu, napravljena povodom akcije Crnogorskog Telekoma
Satirična Facebook stranica Crnogorci u Nepalu, napravljena povodom akcije Crnogorskog Telekoma

Podgoričani smatraju da je Crnogorski Telekom kompanija koja „ima ogromne prihode“ i „maltene monopol na crnogorskom tržištu“, pa smatraju da je bilo neophodno da ta kompanija uputi novčanu pomoć Nepalu ili na drugi način osmisli humanitarnu akciju.

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00
Direktan link

Nedugo pošto je Crnogorski Telekom saopštio da će do kraja maja omogućiti besplatne pozive iz Crne Gore prema zemljotresom pogođenom području Nepala krenula je lavina komentara na društvenim mrežama u kojima se građani šale na račun Telekomovog gesta. Kreirana je i posebna Facebook stranica „Crnogorci u Nepalu“ dok su korisnici veoma ironični u komentarima čiji sadržaj aludira na neprimjerenost ovakve akcije jer većina građana Crne Gore nema koga da pozove u Nepalu, pa će prihod od humanitarne akcije biti beznačajan.

Podsjetimo, Crna Gora je prije više od tri decenije pretrpjela katastrofalan zemljotres, a humanitarna pomoć tada je stizala sa svih strana i možda dijelom u tome i treba tražiti razlog za salvu ironičnih komentara koji ismijavaju akciju. Iz Crnogorskog Telekoma je saopšteno da se „pridružio humanitarnoj akciji članica Dojče Telekom grupe“, u pružanju pomoći stanovništvu Nepala, pa kako objašnjavaju svojim korisnicima, „Telekom neće naplatiti pozive iz fiksne mreže kao i pozive i sms iz mobilne mreže (postpaid i prepaid), iz Crne Gore ka Nepalu, kao i roaming pozive iz Nepala“.

Akcija Telekoma objavljena na zvaničnoj internet stranici i komentari
Akcija Telekoma objavljena na zvaničnoj internet stranici i komentari

Poznati crnogorski humorista iz Kotora Dragan Sklender - Pele ovako komentariše akciju Telekoma:

„Da je ova informacija objavljena 1. aprila - bilo bi ok. To bi bilo u redu, ovako danas je 5. maj, pa to kasni možda evo već mjesec i nešto dana. Šteta što mi 1979. godine nijesmo imali ovu akciju, obnovili bi primorje za pet godina. Ovako ima još kuća koje nijesu popravljene.

Danas je luksuz i telefonski razgovor i sms mada ni to nije loše da se malo vratimo na pisma i razglednice. Evo, kod nas prije neki dan u Kotoru u pošti stranci sa kruzera, njih preko stotinu, čekalo je da kupi razglednicu i markicu da se jave iz Boke svojima kući. Tako da mislim da se moglo i na drugi način pomoći“, kaže humorista Dragan Sklender - Pele.

XS
SM
MD
LG