Dostupni linkovi

Novi Sad: Sve spremno za Exit


U sredu počinje ovogodišnji Exit festival. Muzički događaj koji je ove godine malo izmenio koncept već je otvorio kamp za goste iz Srbije, regiona ali i iz celog sveta. Prvi stanovnici kampa su već podigli svoje šatore. Pitali smo ih šta im je bila glavna motivacija da posete ovaj festival.

molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00
Direktan link



Festivalsko selo je ove godine u samom gradu, a ne na obali Dunava kako je to bilo ranije. Kamp se nalazi kod otvorenih bazena Sportskog centra, a nova lokacija određena je namerom da brojni posetioci više budu upućeni na grad, kako bi se to pozitivno odrazilo na malu privredu Novog Sada. Ipak, nova lokacija ne znači i nedostatak pratećih programa, ni manjak kamperskog prostora, objašnjava za Radio Slobodna Evropa, portparolka kampa, Miljena Vučković.

„Sve je namešteno još pre otvaranja Exit village-a, puštena je voda u pogon, zagrejane je voda za tupeve, tako da je sve u funkciji. Posetioci su došli na gotovo i spremno. Ono što se još radi, to je opremanje zona za opuštanje, doneli smo lazy bag-ove i ostale stvari koje čine boravak u kampu još ugodnijim. U okviru jedne zone će se odvijati muzički program, kao i prethodnih godina, koji će trajati pre i posle programa na samom festivalu”, objašnjava ona.

Pošto su mladi smešteni u samom gradu u blizini velikih bulevara mnogi su izrazili zabrinutost zbog bezbednosti stanovnika kampa. Iz Exita, međutim, poručuju da su učinili sve da se rizik maksimalno smanji.

Osim petodnevnog muzičkog događaja na Petrovaradinskoj tvrđavi, dobrobit od turista očekuju i lokalni ugostitelji.

Kulturne institucije takođe se nadaju većoj posećenosti dok traje festival. Potencijal Novog Sada se prezentuje i na Regionalnom sajmu omladinskog turizma „Youth Fair“, a organizovan je i muzički uvod za sam festival pod nazivom „Get EXITed“ koji se održava u samom centru grada, objašnjava portparolka Turističke organizacije Novog Sada, Tihana Putin.

„Turistička organizacija za brojne posetioce pripremila je mape. U pitanju su mape sa ucrtanim smeštajnim kapacitetima, sa ustanovama kulture i sa svim ostalim atrakcijama koji se mogu obići za vreme boravka u gradu. Jedna posebna mapa je karta sa šest pešačkih tura. U okviru kojih su sa jedne strane pirkazane te ture na mapi a sa druge strane su detaljni opisi objekata koji se mogu videti u okviru trajanja te svake pojedinačne ture. Mape su na srpskom, engleskom, nemačkom a pojedine i na mađarskom jeziku”, naglasila je Putin.

Ovogodišnji Exit trajaće od 10. do 14. jula, a na njemu će nastupiti velike svetske zvezde kao što su Atoms for peace, Snoop dog, Nick Cave i DJ David Guetta.

U sredu, na početku festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće Nile Rodgers i njegov originalni bend Chic.

XS
SM
MD
LG