Dostupni linkovi

Novi Sad: „Putin“ na mirovanju


Pašićeva ulica,
Pašićeva ulica,

Iako ga je prilikom pojavljivanja pratila velika medijska pažnja, pola godine kasnije, retki su zapazili nedostatak table na nekadašnjem bifeu „Putin“ u centru Novog Sada.

Umesto votke samo topli sendviči – ovako bismo mogli sumirati promene na adresi Pašićeva 31 u Novom Sadu, nakon što je sa bele fasade jedne kuće skinuta tabla sa likom Vladimira Putina i boje ruske zastave.

Naime, nakon samo pola godine rada bife „Putin“ napustio je strog centar glavnog grada Vojvodine, ali, kako vlasnik Radivoje Miljanić kaže, samo privremeno.

„Taj ugostiteljski objekat odnosno Putin, još nije zatvoren, samo taj prostor. Putin je sada u mirovanju jer pripremamo drugu lokaciju“, objašnjava vlasnik.

U objektu su služili uglavnom votku i puštali su rusku muziku, ali proslavljali i rođendan predsedenika Putina. Miljanić tvrdi da je bife bio popularan.

„Objekat je bio više nego popularan i izazavao je veliko interesovanje, ne samo građana Novog Sada već i cele Evrope“, objašnjava on.

Na našu opasku da je ipak reč o kontorverznoj ličnosti, idejni tvorac bifea kaže da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ne krije da je zapravo reč o njegovom političkom manifestu.

„Razlog da damo taj naziv je velika ljubav prema Rusiji, prema njenom predsedniku koji se pojavio u zadnji čas, takav kakav je, jedini državnik koji se odupro američkom i evropskom hegemonizmu, tako da se nisam obazirao na te negativne komentare“, rekao je Miljanić.

Bilo kako bilo, na prvi pogled su „zapadne sile“ u centru Novog Sada ipak u prednosti.

Naime, samo nekoliko metara od nekadašnjeg bifea „Putin“, nalazi se restoran koji nosi ime bivšeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva, Čerčila.

Vlasnik tog ugostiteljskog objekta Dragoslav Vučurević kaže da je zapravo reč o njegovom nadimku. On, međutim, kaže da je ime uspelo da zbuni i britanskog ambasadora.

„Ja sam naziv restorana dao jer mi je nadimak bio Čerčil od detinjstva, zbog čega, to morate moje prijatelje da pitate. Ali se nisam bunio, zna se ko je bio Čerčil. Tu su dolazili ugledni gosti, kao što su ambasadori. Jednom prilikom bio je i britanski ambasador, koji me isto tako pitao zašto sam izabrao ovaj naziv, i onda sami njemu objasnio da je reč o mom nadimku“, rekao je Vučurević.

XS
SM
MD
LG