Dostupni linkovi

Najhrabrija u 2015. - Vanja Ćalović


Vanja Ćalović
Vanja Ćalović

Ambasada Sjedinjenih Američkih u Podgorici procijenila je, da je direktorica MANS-a Vanja Ćalović najhrabrija žena u Crnoj Gori. "Ponosna sam da objavim da je Vanja Ćalović dobitnica nagrade 'Najhrabrija žena u 2015," navodi se u izjavi ambasadorke Margaret En Uyehara objavljenoj na Twiter profilu američke ambasade.

U prvom komentaru za radio „Slobodna Evropa“ direktorica MANS-a Vanja Ćalović, nagradu ambasade SAD, ocjenjuje kao podršku MANS-u za još snažniju borbu za vladavinu prava, a protiv korupcije i organizovanog kriminala. „Mislim da je to priznanje kako meni i mojim kolegama, tako i našim volonterima i građanima koji podržavaju našu borbu za uspostavljanje vladavine prava. I zaista mi je drago i ponosna sam što sam dobila tu nagradu. To svakako predstavlja jednu dodatnu podršku i stimulaciju svima nama u MANS-u da još snažnije se borimo za uspostavljanje vladavine prava i da se borimo protiv korupcije i organizovanog kriminala. Jer je to nešto što očigledno ne prolazi neprimjećeno i vrlo jasno šalje poruku da je to prioritet u procesu integracija, na čemu će insistirati kako proces evropskih integracija tako i NATO integracija. Vjerujem da zaista Vlada Crne Gore treba konačno da počne da radi nešto konkretno u toj oblasti i ovo je jedan povod da kažem, da sam ponosna na sve ono što je MANS uradio do sada i da ćemo u narednom periodu nastaviti da dajemo vrlo konkretne rezultate“, rekla je Ćalović.

Nagrada američke ambasade dolazi samo dan nakon što je Osnovni sud u Podgorici presudio da je Vanja Ćalović povrijedila je čast i ugled Vladimira Bebe Popovića, optužujući ga da je postavio na internet snimak, kojim je pokušao brutalno da diskredituje Ćalović u javnosti. Sudija Milica Vlahović je ocjenila da je Ćalović neosnovano optužila Popovića „jer nema dokaza da je on postavio snimak na internet“. Popović je, u toku spora, ponavljao da on nije postavio snimke na internet, ali je priznao da je „snimak sa zadovoljstvom dijelio“.

XS
SM
MD
LG