Dostupni linkovi

Najbolja ludost Angeline Jolie


Angelina Jolie i Brad Pitt na Sarajevo Film Festivalu 2011.
Angelina Jolie i Brad Pitt na Sarajevo Film Festivalu 2011.
Samo nekoliko sedmica uoči svijetske premijere njenog rediteljskog prvijenca
”U zemlji krvi i meda“ holivudska diva, oskarovka Angelina Jolie, započela je medijsku kampanju predstavljanja filma, koji je snimljen na engleskom i na bosanskom jeziku, budući da je radnja smještena u BiH za vrijeme rata devedesetih.

U nedjelju je bila gošća u poznatom talkshowu "60 minuta" (60 Minutes )
CBS News-a kod Boba Simona .Govorila je o utiscima tokom snimanja filma za koji kaže da je vjerovatno najbolje iskustvo koje je imala, ali naravno, i o svom privatnom životu, Bradu Pittu i djeci.

Provela je život oko i u šou biznisu, mašući i pozirajući sa crvenih tepiha. Kćerka oskarovca Johna Voighta, sa kojim je doduše na distanci već godinama i sama je dobitnica oskara. Ali u ovoj priči Angelina Jolie iznad svih holivudskih, ističe jedan izrazito neglamurozan događaj .

Angelina Jolie na snimanju filma
Angelina Jolie na snimanju filma
Glumičin rediteljski debi "U zemlji krvi i meda" ljubavna priča smještena usred rata i etničkog čišćenja u BiH, kako je rekla u intervju za "60 Minutes" bio je "vjerovatno najbolje iskustvo koje je ikad imala".

"Nikada se toliko nisam osjećala kao dio tima", kaže Angelina i dodaje: "Ne znam da li je to bilo zbog teme na kojoj smo radili ili smo se naprosto svi skupili u vrlo specifično vrijeme i okruženje koje nam je svima značilo, ali to je nekako postalo najbolje iskustvo koje sa imala.”

Jolie se našla i na udaru kritika tokom sminja filma, u kojem se obrađuje veoma osjetljiva tema, ljubavna priča između Bošnjakinje i Srbina koji je na čelu logora u kojem se ona nalazi, a gdje se žene sistematski siluju.

U jednom trenutku bila joj je ukinuta dozvola za snimanje filma u BiH, da bi nakon njenog objašnjenja i reakcije javnosti, ta odluka povučena.Ali, kako je Angelina Jolie objasnila američkom TV magazinu, u namjeri da predstavi što jasniju sliku tragične istorije, insistirala je da akteri filma, sve glumci sa tih prostora, govore maternjim jezikom i dopišu scenario gdje je trebalo kako bi sve bilo vjerodostojnije.

“Razgovorali smo o svakoj izgovorenoj riječi, svakoj sceni, i vodili računa da bude ispravna i tačna. Tako da su mi svi pomogli, edukujući me i pomažući da zajedno sredimo scenario”, kaže Jolie.



Angelina Jolie: Srećna sam što sam živa


Ipak, sama holivudska zvijezda priznaje da je premisa filma, pogotovo za prvi redateljski debi, bila prilično riskantana i hrabra.

"Mislim da ljudi koji me zaista poznaju nijesu bili iznenađeni, ali su svi posmislili da je to pomalo ludost. Svi to još uvijek misle. Čak i ja mislim povremeno da je to bila ludost”, rekla je Angelina.

Branko Đurić i Goran Jevtić u filmu Angeline Jolie
Branko Đurić i Goran Jevtić u filmu Angeline Jolie
Holivudski dio ekipe koji je radio sa njom na ovom filmu, izuzimajući glumce, je ekipa koja radi fimove sa takođe Oskarom nagrađivanim rediteljem i glumcem Klintom Istvudom .

Trailer za film “U zemlji krvi i meda” već je nekoliko sedmica na internetu u očekivanju premijere zakazane za 23.decembar. Portale su preplavili i posteri Angeline sa glavnim glumcima, poznatim imenima sa Balkana - Radetom Šerbedžijom, Brankom Đurićem , Zanom Marjanović i drugima sa kojima se sprijateljila tokom snimanja filma.

Ona je ljetos bila Šerbedžijina gošća na Brionima, gdje ga je gledala u predstavi "Kralj Lir", a sa svojim životnim partnerom Brad Pittom iznenadila je ljetos prijatno i posjetioce Sarajevo Film Festtivala, gdje joj je dodijeljeno “Srce Sarajeva”.

Neizbježna pitanja u “60 Minutes” za jednu od planetarno najpopularnijih ličnosti, koja je i poznata humanitarka i ambasadorka UN za izbjeglice, odnosila su se i na njen prvatan život, neprekidno pod budnim okom paparaca.

Priznala je da je, s obzirom na mnoge grijehe iz mladosti, srećna što je uopšte živa, da je još uvijek pomalo loša djevojka ali da tu svoju stranu sada čuva samo za Breda i njihove avanture, da se trudi da bude dobra majka, ali da misli da nije toliko dobra koliko je to o bila njena pokojna majka, Marsheline Bertrand, koja joj je inspsiracija.
XS
SM
MD
LG