Dostupni linkovi

Na EXIT-u i supermen i princeze


Koncert grupe New order na EXIT-u
Koncert grupe New order na EXIT-u
Petak trinaesti sigurno nije bio nesrećan dan učesnicima Exit festivala u Novom Sadu.

Program je pratilo više od trideset hiljada posetilaca, a među njima je bio i supermen, ali i princeze. No, nije ovo bajka već likovi sa maskenbala koji je bio deo programa drugog dana festivala.

Međutim, noć je obeležio i postavljeni transparent na zidu Petrovaradinske tvrđave.

Engleski tekst pozdravlja goste u Novom Sadu u glavnom gradu Vojvodine.

“Od sada pored banera State of Exit, na zidinama tvrđave vidi se i transparent Dobrodošli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine. Mi smo i do sada naglašavali bitnu ulogu ovog grada kada je reč o samom festivalu”, kaže portparolka Exita, Marija Bušić.
Maskenbal na EXIT-u
Maskenbal na EXIT-u

Na naše pitanje da li je ovo u vezi sa odlukom Ustavnog suda Srbije da poništi veliki deo Zakona o prenosu nadležnosti, ona je odgovorila potvrdno.

Ne toliko petak trinaesti, već pojedini Novosađani su naneli glavobolju gostima.

“Ljudi se žale na divlje taksiste, ali nas traže i sami Novosađani. Oni kažu da su primetili da u malim prodavnicama u gradu su cene odjednom skočile kako je počeo festival”, kaže saradnik Asocijacije potrošača Srbije, Igor Ivanoski.

Inače, problem sa policijom do sada imalo je 11 osoba, od kojih su 10 strani državljani, saopštila je novosadska policija. Uhapšeni su privedeni zbog posedovanja droge.

Van festivalskog prostora jednom mladiću naneta je nožem teška telesna povreda, a u samom gradu dvojici stranaca ukradeni su novac i kreditne kartice.

Pred publikom je u petak uveče nastupio britanski bend New order. U subotu su na programu su soul pevačica Erykah Badu i grupa Plan B.
XS
SM
MD
LG