Dostupni linkovi

Mostar: Veliko zanimanje za rukometne “Zmajeve”


Rukometna reprezentacija BiH već četvrti dan nalazi se u Mostaru, gdje se pripremaju za Svjetsko rukometno prvenstvo, koje će se u januaru naredne godine odigrati u Kataru.

Reprezentativci BiH u rukometu i članovi stručnog štaba tek što su završili trening u teretani i izašli na ulicu, privukli su pažnju građana, koji ih redovno salijeću i traže autograme i slikanje.

Sa selektorom Draganom Markovićem fotografirao se i Mostarac Mirsad Hadžić.

“Ovim putem sam im želio da izrazim dobrodošlicu, kao i sretan odlazak u Katar i da postignu što bolji rezultat za reprezentaciju Bosne i Hercegovine”, izjavio je taj građanin Mostara za Radio Slobodna Evropa.

Selektor Marković za naš radio kaže da reprezentaciji godi pažnja medija i javnosti, ali da ostaju čvrsto na zemlji.

“Mi smo samo dobri i jaki i pobjeđujemo dok smo normalni, a čim se krenemo folirat', neće biti od tog ništa”, kazao je selektor rukometne bh. reprezentacije.

Prezadovoljni su dočekom u Mostaru, uslovima za treniranje i cjelokupnim odnosom prema reprezentaciji. Golman Benjamin Burić:

“Od nas igrača i Stručnog stožera može se samo očekivati velika borba i zalaganje za državni grb, a ako tako budemo se borili i zalagali, onda možemo očekivati drugi krug”.

Dragan Marković
Dragan Marković

Podsjetimo, BiH se, od četiri grupe, nalazi u jakoj grupi “B”, sa Hrvatskom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom. Selektor Dragan Marković:

“Po procjeni nekih medija - govore da ćemo biti u vrhu. Drugi govore da smo autsajderi. Mene ne interesuje to u principu. Mene interesuje ovo naše realno, dobar start u prve dvije utakmice, a onda slatki snovi.”

Do pred kraj decembra, reprezentacija će trenirati u Mostaru, nakon čega se ide u Sarajevo, a već 4. januara, rekli su nam, putuju u Katar, gdje će od 15. januara do 1. februara biti odigrano Svjetsko rukometno prvenstvo.

XS
SM
MD
LG