Dostupni linkovi

Mićunović: Ne znam prirodu odnosa Miškovića i Đilasa


Dragoljub Mićunović
Dragoljub Mićunović
„U ovom trenutku je očigledno pobedila ideja jedinstva stranke. I sigurno je da na Skupštini neće doći do raskola. Međutim, teško je prognozirati šta će reći budućnost. Ukoliko se budu pojavile revanšističke mere ili pokušaji cepanja, odvajanja, to će onda ići u tom smeru. Ali ja ne verujem. Mislim da će prevladati praktični razlozi, jer je jasno svakome da je mnogo jača i bolja veća nego manja stranka“, kaže šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Dragoljub Mićunović.

Ono što je bitno,kaže Mićunović, je koliko će se stranka reformirati u pravcu poštovanja demokratskih, unutarstranačkih pravila. „Najgora varijanta nekog teškog obračuna je prošla, po mom mišljenju."

RSE: Postoji li i dalje opasnost od uticaja tajkuna na stranku?

Mićunović: U državi će sveukupno biti manji uticaj tajkuna na odlučivanje jer se otvara ozbiljan sukob u raspodeli moći između njih i političara. Privilegije tajkuna i njihov monopolski položaj će biti dobrim delom okrnjeni, jer će država morati da obezbedi sredstva za budžet i za javne rashode.

RSE:Da li strepite konkretno na veći uticaj na DS Miroslava Miškovića preko Dragana Đilasa?

Mićunović: Ne znam prirodu tih odnosa ili interesa ali u principu smatram da je u ovom trenutku Mišković pod reflektorom kako vladajućih tako i nekih opozicionih stranaka, pa ne verujem da će njegov uticaj u narednom periodu biti tako veliki na političkoj sceni kao što je bio do sada.
RSE: Znači, verujete da su postavljene dovoljno čvrste brane da se to spreči?

Mićunović: To ne znam. Ali ovde se ne radi samo o Đilasu, već o DS koja će morati odluke da donosi na organima, a poslanički klub će na osnovu toga glasati u Skupštini.
XS
SM
MD
LG