Dostupni linkovi

Microsoft predstavio Windows 8


Predstavljanje Windowsa 8
Predstavljanje Windowsa 8
Kompanija Microsoft predstavila je u četvrtak Windows 8, najnoviju verziju svog operativnog sistema za koju se nada da će biti dovoljno moderna da zadrži postojeće korisnike i privuće nove.

Predsjednik Windowsa i Windowsa Live Steven Sinofsky započeo je predstavljanje u New Yorku riječima da Micrsosft slavi globalnu dostupnost Windowsa 8. Pohvalio se da je kompanije prodala 670 miliona licenci za prethodnu verziju svog operativnog sistema Windows 7.

Prema njegovim riječima Windows 8 je doživio više od milijardu i 240 miliona sati testiranja pa su s razlogom očekivanja velika.

Novi operativni sistem je korisnicima i kompanijama u cijelom svijetu dostupan od petka 26. oktobra, a kako je kazao Sinofsky, uz novi, inovativni dizajn, korisnicima će pružiti jedno sasvim novo iskustvo.
Predstavljanje Windowsa 8 u Njujorku
Predstavljanje Windowsa 8 u Njujorku

Potpuno redizajnirani Windows 8 nudi novi korisnički interfejs, širok izbor aplikacija dostupnih na Windows Store (online mjesto za besplatno preuzimanje i kupovinu aplikacija), dostupnost na više od 1.000 Windows 8 certificiranih računara i tableta.

Windows 8 je dostupan za preuzimanje sa interneta na 37 jezika i preko 149 svjetskih tržišta. U prodaji će biti dvije verzije, Windows 8 i Windows 8 Pro, te za poslovne korisnike u verziji Windows 8 Enterprise, koja nudi nove mogućnosti u mobilnoj produktivnosti sa Windows To Go, DirectAccess, i BranchCache, kao i sa pojačanom zaštitom kroz BitLocker i AppLocker.

S novim i brzim Start ekran korisnici će imati pristup aplikacijama i sadržajima koji su im najbitniji. Nudi i potpuno novi Internet Explorer 10 koji je savršen za dodir sa ugrađenim cloud mogućnostima sa SkyDrive.
XS
SM
MD
LG