Dostupni linkovi

Maloljetnik izboden nožem u centru Sarajeva


Policija obavlja uviđaj na mjestu gdje je isboden maloljetnik
Policija obavlja uviđaj na mjestu gdje je isboden maloljetnik
U blizini trolejbuskog stajališta na Drveniji, u strogom centru Sarajeva, oko 10.30 teško je povrijeđen 16-godišnji maloljetnik H. D. (1996). Naime, nepoznata osoba mu je zadala povrede nožem i dala se u bijeg.

Povrijeđeni maloljetnik hitno je prevezen u centar urgentene medicine bolnice Koševo gdje se trenutno radi dijagnostika.

Kako je za RSE potvrdila Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), maloljetniku su nanesene tri ubodne rane, na potkoljenici, na ruci i predjelu grudnog koša. Radi se o teškim tjelesnim povredama, ali pacijent nije životno ugrožen.

O motivima napada za sada se ne može govoriti jer istraga još uvijek traje.

“Naši službenici su obavili uviđaj na licu mjesta i prikupili određne informacije. Trenutno tragamo za maloljetnikom, rođenim 1997.godine iz Sarajeva, takođe učenikom”, potvrdio je za RSE glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Incident se dogodio u blizini srednje škole na Drveniji i za sada nema nikakvih informacija da li je povezan sa tom školom.

“Dok ne ispitamo i jednu drugu osobu, ne možemo špekulisati s motivom. U svakom slučaju nijedan motiv ne može biti tako ozbiljan da se takvo nešto moglo desiti”, dodao je Nefić.

Incident u Sarajevu dogodio se pet dana nakon sto je u kriminalnom obračunu bandi u Zenici nastradao 18-godišnji mladić Amer Pivić, čekući autobus u najprometnijem dijelu grada. Još uvijek se traga za svim počiniteljima.

Sarajlije se i danas s gorčinom sjećaju slučaja 17-godišnjeg Denisa Mrnjavca koji je ubijen u tramvaju, izboden na smrt jer kako su kasnije priznali počinitelji ovog djela, nije želio skrenuti pogled.

Godinu dana nakon ubistva Denisa Mrnjavca uslijedila jos jedna, isto toliko besmislena smrt. U ugostiteljskom objektu ubijen je dvadesettrogodišnji Amar Mistrić jer je odbio poslužiti dvojicu takođe mladih ljudi.

Danas, nekoliko godina nakon svega - pucnjave, tučnjave, razbojništva, teške krađe postale su gotovo svakodnevna pojava u gradovima u BiH, dok istovremeno policijski zvaničnici i ovdašnji političari pokušavaju uvjeriti javnosot da je Sarajevo i BiH najsigurnije mjesto u regiji.

Za razliku od prethodnih godina, protesta zabrinutih građana u BiH sve je manje, a teške povrede dječaka na stajalištu, u vrijeme kada su ulice naprometnije, biće tek vijest od jednog dana.
  • Slika 16x9

    Tina Jelin - Dizdar

    Novinarstvom se počela baviti 1996. godine. Od 1998. radi za Radio Slobodna Evropa. Bila je i stalni suradnik Studija 88,  Radija101, Reuters-a. Višestruko nagrađivana novinarka.

XS
SM
MD
LG