Dostupni linkovi

logo-print

Luka Brčko bilježi sjajne rezultate, a dobre vijesti tek slijede


Luka Brčko, ilustrativna fotografija

Luka Brčko, ilustrativna fotografija

Zahvaljujući povoljnom vodostaju rijeke Save, koji je omogućio nesmetanu plovidbu tijekom cijele ove godine, Luka Brčko bilježi izuzetno dobre rezultate. U prvih šest mjeseci pretovareno je 107.000 tona roba, što je za cijelih 71 posto više u odnosu na cijelu prošlu godinu.

U tijeku su aktivnosti na projektu vrijednom 10 milijuna eura čijom bi implementacijom dosadašnja godišnja zarada Luke bila ostvarena za samo mjesec dana poslovanja.

Rad i poslovanje brčanske Luke ovise o pretovaru roba za lukavačku Sodu, zeničku Željezaru, gradačačku Tvornicu motornih dijelova i u posljednje vrijeme, istina nešto manje, za brčanski Bimal. Ovogodišnji povoljni uvjeti vodostaja Save pozitivno su utjecali na poslovanje Luke.

Pero Gudeljević

Pero Gudeljević

“Prvih šest mjeseci u Luci su bili odlični. Luka je pretovarila ukupno 107.000 tona različitih tereta za šest mjeseci, a podsjetit ću da smo prošlu čitavu godinu završili sa 77.000 tona. To dovoljno govori samo za sebe. Bila je dobra i hidrološka situacija. Sava je bila plovna u prvih šest mjeseci što je uveliko doprinijelo ovakvom rezultatu”, kaže Pero Gudeljević, direktor Luke Brčko.

Novim ulaganjima u infrastrukturu lučkih kapaciteta dosadašnja godišnja zarada bila bi ostvarena za svega jedan mjesec, ističu u upravi Luke. Tu šansu su prepoznali i u brčanskoj vladi koja je pokrenula inicijativu preko Vijeća ministara BiH o odobrenju kredita Europske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 10 milijuna eura.

“To su projekti izmiještanja kolosijeka iz centra grada, rekostrukcija kolosijeka u samoj Luci, rekonstrukcija pristupne ceste ka Bijeljinskoj cesti, te asfaltiranje operativne obale u samoj Luci Brčko, jer bi obala bila funkcionalnija i protočnija za pretovare različitih roba koje Luka vrši. Peti projekat bi bila nabavka nove dizalice većeg kapaciteta”, navodi Gudeljević.

Implementacijom navedenih projekata u mnogome bi se povećao kapacitet pretovara robe.

“Osim što ćemo povećati kapacitete u Luci, mislim da će Luka zauzeti mjesto koje joj i pripada, kao najvažniji logistički pravac za uvoz i izvoz roba iz BiH, posebno kada govorimo o lučkom zaleđu, a to je tuzlanski bazen, a možemo reći i Zenica, jer je jedan od najvećih naših komitenata Mittal Steel Zenica”, dodaje Gudeljević.

Izmještanjem kolosijeka došlo bi do oslobađanja više tisuća četvornih metara zemljišta atraktivnog građevinskog zemljišta. U brčanskoj Luci se nadaju kako će uz dobivena financijska sredstva nastojati vratiti nekadašnji pretovar različitih roba od blizu milijun tona na godišnjoj razini.

  • 16x9 Image

    Zoran Matkić

    Završio Fakultet političkih nauka u Sarajevu 1984. godine. Kao novinar radio za mnoge pisane i elektronske medije u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Njemačkoj. Dopisnik RSE od 1997. godine.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG