Dostupni linkovi

Kvalifikacije za SP: BiH bliže Brazilu, Hrvatska, Srbija i CG poražene


Sarajevo slavi pobjedu reprezentacije BiH
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Sarajevo slavi pobjedu reprezentacije BiH

U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, nogometna reprezentacija BiH u Rigi je uvjerljivo savladala Latviju sa 5:0.

Izabranici selektora Safeta Sušića napravili su ovom pobjedom još jedan značajan korak ka Svjetskom prvenstvu u Brazilu, zadržavši prvo mjesto u grupi sa 16 bodova.

Hrvatska reprezentacija neočekivano je na Maksimiru u sedmom kolu kvalifikacija za SP poražena od Škotske s 1:0.

Strijleac jedinog gola bio je u 26. minuti Robert Snodgrass. Bio je to ukupno četvrti škotski gol u ovim kvalifikacijama. Snodgrass je u svom 10. nastupu svoj drugi gol za nacionalnu vrstu. Bila je to prva prava prilika na utakmici i do kraja je ostala jedina prava škotska šansa.

Bio je ovo 11. poraz u istoriji Hrvatske u svim kvalifikacijama.

Fudbaleri Belgije pobijedili su Srbiju u Briselu sa 2:1 i tako se popeli na prvo mjesto na tabeli A grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Oni su iskoristili kiks Hrvatske koja je u Zagrebu poražena od Škotske minimalnim rezultatom. Belgija tri kola pre kraja kvalifikacija ima 19 bodova, tri više od Hrvatske.

Srbija ima samo sedam bodova, pa do kraja ima samo teoretske šanse za plasman na Mundijal.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je u Podgorici od Ukrajine 4:0, u utakmici H grupe.

To je prvi poraz crnogorske selekcije u kvalifikacijama, nakon četiri pobjede i dva remija, kojim su znatno umanjili šanse za plasman u Brazil.

Izabranici selektora Branka Brnovića poraženi su nakon skoro 20 mjeseci i baraž duela sa Češkom, a Ukrajina se trećom pobjedom uključila u borbu za prva dva mjesta u grupi.

Ukrajinska selekcija povela je golom Denisa Garmaša u 51. minutu. Na 2:0 povisio je Jevgenij Konopljanka u 77, treći pogodak postigao je Artem Fedetski u 85, a konačan rezultat postavio je Roman Bezus u sudijskoj nadoknadi vremena.

Crna Gora je vodeća u H grupi sa 14 bodova. Engleska je druga sa 12, dok bod i utakmicu manje ima Ukrajina. Poljska je osvojila devet bodova.

Crna Gora će kvalifikacije nastaviti 6. septembra gostovanjem Poljskoj.
XS
SM
MD
LG