Dostupni linkovi

Radončić nije prisustvovao ročištu pred Sudom BiH


Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić

U Sudu BiH danas je održano ročište o izjašnjavanju o krivici u predmetu Fahrudin Radončić i drugi, ali se lider Saveza za bolju budućnost nije pojavio na saslušanju. Optuženi Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić su se izjasnili da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

Prvooptuženi u ovom predmetu Fahrudin Radončić nje prisustvovao ročištu zbog zdravstvenih problema. Radončić je hospitalizovan na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo na Klinici za srce.

Radončićev advokat Asim Crnalić je kazao da odbrana nije obaviještena o zdravstvenom stanju branjenika. Sutkinja Minka Kreho je kazala kako je Sud obaviješten i da će se izvještaj o zdravstvenom stanju sačekati do 14. marta.

Nakon toga će se uzeti u obzir i njegovo izjašnjenje o krivici, te će sve biti proslijeđeno vijeću koje će ovaj slučaj razmatrati u narednom postupku.

Radončić je osumnjičen za krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Sud Bosne i Hercegovine nedavno je vratio Radončića u pritvor zbog kršenja mjera zabrane.

XS
SM
MD
LG