Dostupni linkovi

Lonely Planet uvrstio Crnu Goru među 10 svjetskih destinacija


Crna Gora
Crna Gora
Crna Gora je, prema izboru prestižnog svjetskog vodiča Lonely Planeta, jedna od deset najboljih svjetskih destinacija za putovanja.

U specijalnom izdanju, Best in Travel 2013, objavljenom povodom jubilarne 40-ogodišnjice Lonely Planeta, Crna Gora je zauzela drugo mjesto među deset najboljih svjetskih destinacija za putovanja.

Pored Crne Gore na listi najboljih destinacija našle su se i Šri Lanka, Solomonska ostrva, Južna Koreja, Ekvador, Slovačka, Island, Turska, Dominikanska Republika i Madagaskar.

Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO) su saopštili da se u tom izdanju Lonely Planeta preporučuje deset zemalja, regiona i gradova koji su odabrani prema kriterijumu rastuće popularnosti, značajnim progresom tokom ove godine ili prema atrakcijama koje izazivaju posebnu pažnju javnosti.
Zimski karneval u Kotoru, foto: Savo Prelević
Zimski karneval u Kotoru, foto: Savo Prelević

„Kada je riječ o turizmu, Crna Gora je na odličnom putu da postane svjetska hit destinacija“, kazao je autor teksta o Crnoj Gori, Andrea Schulte-Peevers.

U članku su navedene opšte informacije, podaci i preporuke za obilazak plaža, nacionalnih parkova, ali mreže staza za pješačenje i biciklizam i događaji kao što je Kotorski karneval.

Prema riječima glavnog urednika, Toma Hala destinacije sa liste, uprkos opštoj ekonomskoj krizi pripremaju izuzetan turistički proizvod za globalno tržište putovanja što ih je i kvalifikovalo za odličje Best in Travel 2013.

Izdanje Lonely Planeta na 208 stranica sa živopisnim fotografijama od utorka je dostupno čitaocima širom svijeta.

Lonely Planet je 2008. godine uvrstio Crnu Goru i u svoju publikaciju Blue List kao jednu od 30 top destinacija.
XS
SM
MD
LG