Dostupni linkovi

Dikićev advokat: Nije bilo nikakvog priznanja krivice


Bratislav Dikić
Bratislav Dikić

Nije bilo nikakvog dogovora ni razgovora o priznanju krivice Bratislava Dikića po optužbi za pripremu terorističkog napada u Crnoj Gori na dan izbora, izjavio je njegov advokat Milan Petrović a prenosi N1.

"O nastavku krivičnog postupka i odlukama šta ćemo kao obrana predlagati, sve zavisi kada se završi ovaj deo istrage koji je za nas najbitniji, jer ćemo viditi da li postoje neki dokazi ili ne", istakao je Petrović. Crnogorska štampa prenela je da će bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, potpisati s crnogorskim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice.

"Mi smo i dalje u fazi istrage, gde se vrši "pretresanje telefona" u skladu sa zakonom Crne Gore, koje se radi po principu pretresanje stana. Tako vršimo pretresanje telefona u prisustvu veštaka. Juče i prekjuče smo pregledavali ono što je nađeno na telefonu, odnosno proveravanja rezultate forenzičkog veštanja", kaže Petrović.

Dikić je uhapšen noć uoči izbora u Crnoj Gori s grupom od još 19 državljana Srbije zbog sumnje da su na dan izbora spremali nasilni upad u Skupštinu, hapšenje i čak likvidaciju premijera Mila Đukanovića.

Petrović kaže da njegov klijent nije menjao iskaz.

Bivši komandant Žandarmerije Srbije je u iskazima pred tužilaštvom negirao optužbe.

Dikić je osumnjičen da je zajedno sa Aleksandom Sinđelićem i Kristinom Hristić pripremao teroristički napad u Crnoj Gori na izborni dan 16. oktobra, u cilju nasilne smene vlasti.

Podgorički mediji navode da je Aleksandar Sinđelić, koji je od prošle sedmice u zatvoru u Spužu kod Podgorice, ranije odlučio da sarađuje s Tužilaštvom i predočio im veze sa ruskim nacionalistima.

Na slobodu je dan nakon hapšenja pušteno šest osoba, dok se njih 11 sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, a Dikić, Sinđelić i Hristićeva za terorizam u pokušaju.

XS
SM
MD
LG