Dostupni linkovi

Tramp obećava da će biti predsednik svih Amerikanaca

Kandidat republikanaca Donald Tramp pobedio je na izborima za 45. predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Tramp je dobio većinu u većini ključnih država, uključujući Floridu i Ohajo, dok je u Virdžiniji i Koloradu pobedila Klinton.

  • Republikanski kandidat Donald Tramp osvojio je 276 elektorskih glasova koji su mu omogućili izbornu pobedu na predsedničkim izborima u SAD;

  • U prvom javnom obraćanju nakon izborne pobede Donald Tramp poručio da će "obnoviti naciju i američki san". "Sada je vreme da se ujedinimo kao jedan, jedinstven narod", poručio je Tramp.

  • Donald Tramp rekao da mu je Hilari Klinton ​čestitala izbornu pobedu preko telefona;

  • Republikanci će zadržati većinu i u Senatu i u Predstavničkom domu.
12:45 9.11.2016.

Ovim zaključujemo uživo praćenje izbora predsednika SAD. Ostale analize i reakcije iz regiona i sveta možete naći na našoj web stranici.

12:36 9.11.2016.

Tači: Čestitka Trampu, zahvalnost Klintonovoj

Predsednik Kosova Hašim Tači, čestitao je u ime naroda i kosovskih institucija izbor Donalda Trampa za američkog predsednika, te je dodao da će zauvek ostati zahvalan Hilari Klinton na pruženoj podršci kosovskom narodu i državi Kosovo. „Svesni vodeće uloge Sjedinjenih Američkih Država na međunarodnoj sceni, ubeđen sam da će se izabrani predsednik, s velikom odgovornošću, baviti mnogim izazovima na globalnom nivou“, objavio je Tači na svom Facebook nalogu.

12:25 9.11.2016.

Stoltenberg: Sa nestrpljenjem se iščekuje Trampov dolazak u Brisel

Transatlantske veze treba da ostanu jake, a vodeća uloga Sjedinjenih Američkih Država je za NATO važnija nego ikada ranije, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg koji je čestitao Donaldu Trampu pobedu na izborima u Americi.

On je dodao da sa nestrpljenjem iščekuje susret sa Trampom i njegov dolazak u Brisel na samit NATO, kako bi razgovarali o predstojećim koracima.

12:22 9.11.2016.

Mej: Britanija i SAD ostaju bliski partneri

Britanska premijerka Tereza Mej čestitala je Donaldu Trampu pobedu na predsedničkim izborima u SAD i rekla da će Britanija i SAD ostati "snažni i bliski partneri po pitanju trgovine, bezbednosti i odbrane".

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG