Dostupni linkovi

I poplave tema izborne kampanje


Akcija prikupljanja pomoći ugroženim susjedima, Podgorica, 19. maj
Akcija prikupljanja pomoći ugroženim susjedima, Podgorica, 19. maj
Osim što su pokrenule rijeke ljudi, privrednih društava i organizacija iz Crne Gore da prikupljaju pomoć za ugrožena područja, poplave u Srbiji postale su i tema u kampanji za lokalne izbore koji će biti održani u nedjelju 25. maja.

U sučeljavanju kandidata za gradonačelnika Podgorice na TVCG Slavoljub Stijepović iz vladajuće DPS optužio je kandidata opozicionog Demokratskog fronta Miodraga Lekića da nije osudio svog partijskog kolegu Nebojšu Medojevića za, kako je rekao ismijavanje tragedije koja je zadesila Srbiju.

"Zaista sam bio šokiran ovih dana kada sam vidio i čuo da je jedan političar, gospodin Nebojša Medojević veoma cinično ismijavao tu situaciju. To je jedan skandal, incident koji zaista moramo osuditi i preko kojega ne smijemo preći. Ja sam takođe zapanjen da gospodin Lekić nije reagovao na jednu takvu izjavu. Čuo sam da nije imao vremena ni juče a ni danas i mislim da se to mora zaista osuditi", kaže Stijepović.

Kandidat Demokratskog fronta za gradonačelnika Podgorice i Medojevićev partijski kolega Miodrag Lekić ovako je reagovao na Stijepovićeve tvrdnje:

Miodrag Lekić
Miodrag Lekić
"On u ovom studiju dakle najviše osjeća poplave. To je jedan groteskni zaključak koji zaista zasmijava. On prvo pomjera temu Podgorice i ja to razumijem zbog toga što je vjerovatno svjestna slabosti u vođenju dosadašnjem Glavnog grada od strane njegove partije kao i inferiornosti da sebe prezentuje kao budućeg gradonačelnika u što sumnjam, zapravo sam siguran da neće biti i zato sada poteže temu poplava i neki trač. Gospodin Medojević je prije osam dana prije poplava dao neku izjavu o poplavama i to se sada eksploatiše i podmeće. To govori o formatu DPS koji umjesto da govori o Podgorici sada ulazi u neke spletke i tračeve koji su ispod svakog nivoa."

Šta je zapravo Medojević napisao?

Prema navodima medija Nebojša Medojević je na Tviteru napisao: “Pazite šta želite, možda vam se ostvari”, a onda stavio tag “Beograd na vodi”, što su mnogi u Crnoj Gori i Srbiji protumačili kao neukusno i kao ruganje nesreći koja je pogodila susjednu državu.

Medojević je u poruci na Tviteru potvrdio da je postavio sporni tvit u utorak 13. maja kada, kako Bio sam zaista šokiran kada sam ovih dana pročitao i čuo da je jedan politotvrdi, nije bilo pomena o katastrofi u Srbiji.

No, takvo obrazloženje funkcionera DF niej zadovoljilo Slavoljuba Stijepovića koji je o tome ponovo polemisao sa Miodragom Lekićem.

Slavoljub Stijepović
Slavoljub Stijepović
“Nije ovo trač. Vidite ovdje da je to objavio RTS još 14. maja da se u Srbiji spremaju poplave. Toga dana je gospodin Medojević objavio to što je objavio na Tviteru. Ja nijesam opterećen njime. Ja sam samo zato da se ne ismijavaju ljudi u ovakvim situacijama“, kategoričan je Stijepović.

"Ako mi večeras nametnemo temu poplava koja je vrlo ozbiljna ja ne bih imao ništa protiv da to učinimo. Tema jeste dramatična i možemo ako želite gospodine Nikoliću (voditelj) da nastavimo o tome. Onda bih mogao da kažem recimo da je gospodin Mandić ovih dana u Srbiji, postoji humanitarna pomoć koja je pošla ka Srbiji. No, ja neću da forsiram tu temu jer ovo je nedostojna provokacija da bi o tome razgovarali", odgovorio je Miodrag Lekić.

Osim što su završile kao tema u izbornoj kampanji za nedjeljne izbore , poplave u Srbiji kao i one u Bih i Hrvatskoj pokrenule su u Crnoj Gori humanitarnu akciju koja nije zabilježena još od zemljotresa 1979.

Među onima koji pomažu su i sve parlamentarne stranke u Crnoj Gori iz vlasti i opozicije. Osim pomoći u vodi , hrani i odjeći zanimljivo je da je iz DF stigla inicijativa da svi zaposleni u Crnoj Gori izdvajaju jedan dio zarade za pomoć ugroženima u Srbiji i Bosni i Hercegovini.
XS
SM
MD
LG