Dostupni linkovi

Plenković: Pregovori teku dobro, očekujem stabilnu vladu


Andrej Plenković
Andrej Plenković

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković izjavio je u intervjuu za RTL kako pregovori s Mostom teku dobro i bez ultimativnih tonova te naglasio kako očekuje stabilnu vladu s jasnim programom za četiri godine

Istaknuo je kako HDZ želi, u pregovorima koji su tek počeli, od Mosta dobiti pojašnjenja njihovih sedam uvjeta koje čelnik HDZ-a vidi kao svojevrsnu političku poruku Mosta o tome na koji način bi se institucije i političke stranke trebale odgovorno ponašati prema ljudima.

"Prema Mostu imamo puno respekta i želimo, ako je to moguće, dogovoriti suradnju. Ovo su razgovori, u biti pojašnjenja ovih sedam točaka koje je Most nazvao malim doprinosom za bolju Hrvatsku", rekao je Plenković.

Dodao je rekao kako su obavili razgovore i sa zastupnicima nacionalnih manjina ali da nije bilo govora o njihovu ulasku u Vladu.

"Nismo razgovarali o davanju mjesta u vladi manjinama. Volio bih da manjine podrže rad buduće vlade, da nađemo modalitete suradnje, ali o konkretnim ministarskim mjestima nisam razgovarao ni s najbližim suradnicima, a kamoli s nekim drugim akterima".

XS
SM
MD
LG