Dostupni linkovi

Vučiću nagrada "Ličnost godine"


Aleksandar Vučić na dodeli nagrade, 16. decembar 2013.
Aleksandar Vučić na dodeli nagrade, 16. decembar 2013.
Za ličnost 2013. godine u regionu, prema izboru čitalaca banjalučkih "Nezavisnih novina", izabran je prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Glavni razlog za takav izbor, prema riječima organizatora, je Vučićeva beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije.

Primajući nagradu, prvi potpredsjednik srbijanske vlade rekao je da je potpuno siguran, zahvaljujući dobrim odnosima sa svima, da će države u regionu u budućnosti živjeti u miru i neuporedivo bolje nego što su živjele do danas.

Osim zvaničnicima Srbije, Vučić je posebno izrazio zahvalnost narodu koji teško živi ali koji je prepoznao neku vrstu nade u odgovornijem i ozbiljnijem ponašanju vlasti nego što je to bilo ranije - „ljudima koji i kada teško žive žele da pravda dođe do njihovih vrata, žele da vide da se kriminal i korupcija i lopovluk ne isplate, da oni koji u tome učestvuju budu kažnjeni.“

„Nadam se da ćemo i dalje u regionu biti neko ko će na određeni način biti izvoznik stabilnosti, neko ko će moći da razgovara sa svima, neko ko nikoga neće da ugrožava. Neko ko će uvek da voli RS ali da poštuje integritet Bosne i Hercegovine“, istakao je prvi potpredsjednik Vlade Srbije.

On je izrazio nadu da će se približavanjem zemalja u regionu i boljim odnosima u narednom peridu postići još bolji rezultati.

Prema glasovima čitalaca Nezavisnih novina, za ministra godine u Federaciji BiH izabran je ministarobrazovanja i nauke Damir Mašić. Primajući nagradu, Mašić je najavio da će Ministarstvo nastaviti raditi na započetim reformama obrazovanja i nauke, i to odgovorno, pravedno, transparentno i ljudski.

„Nadam se da ćemo svi zajedno učiniti puno više da otklonimo sve anomalije u obrazovnom sistemu BiH koje se ogledaju u diskriminaciji i segregaciji – od famozne dvije škole pod jednim krovom, do problema roditelja i djece u Konjević Polju i Vrbanjcima“, rekao je Mašić.

Ministar godine u RS je prvi čovjek entitetske policije radislav Jovičić, čiji je mandat obilježio obračun sa korupcijom i kriminalom upravo u policijskim redovima. On je obećao da će ministarstvo „dodati gas i boriti se i dalje protiv organizovanog, privrednog kriminala, terorizma i svega što ugrožava bezbjednost RS“.

Prema izboru čitalaca nezavisnih novina najbolji ministar u Vijeću ministara ove godine je Fahrudin Radončić, ministar bezbjednosti BiH.

„Čini mi se da činjenica da istu nagradu dobija kolega iz RS pokazuje da je put za ovu zemlju i sve nas, za sve pozitivne borbe koje vodimo – međusobna saradnja i tolerancija“, rekao je Radončić i obećao da će biti još uspješniji i beskompromisniji u toj borbi.

Nezavisne novine dodijelile su i nagradu Podvig godine koju je primio sedmogodišnji Gojko Đurić iz Bijeljine. Riječ je o dječaku koji se sam stara o bolesnom ocu, o čemu su bh mediji izvještavali posljednjih mjeseci.

Nagrada „Nikola Guzijan“ za doprinos razvoju istraživačkog novinarstva i podizanju profesionalnih standarda, dodijeljena je direktoru vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans Goranu Miliću. Za najuspješnijeg privrednika u 2013. godini izabran je generalni direktor M-tela Goran Vlaović.
XS
SM
MD
LG