Dostupni linkovi

Hillary Clinton dijagnostifikovana upala pluća


Hillary Clinton ulazi u automobil nakon što je napustila stan svoje kćeri u New Yorku u kojem se opravila od slabosti na komemoraciji 11. septembra 2016
Hillary Clinton ulazi u automobil nakon što je napustila stan svoje kćeri u New Yorku u kojem se opravila od slabosti na komemoraciji 11. septembra 2016

Kandidatkinji Demokratske stranke za predsjednika SAD Hillary Clinton dijagnostifikovana je bakterijska upala pluća, javio je CNN i ona se oporavlja od slabosti nakon što joj je pozlilo od toplote i zbog dehidracije na komemoraciji 15-te godišnjice terorističkog napada na Ameriku.

"Upravo sam je pregledala i više nije dehidrirana već se lijepo opravlja" saopštila je njena doktorka Lisa R. Bardack u zvaničnom izvještaju za medije.

Njena ljekarka je takođe navela da Clinton ima alergijski kašalj i da je tokom kontrole u petak konstatovano da ima i upalu pluća, zbog čega je na antibioticima. Takođe je navela da joj savjetovano da se malo odmori i prilagodi svoj raspored činjenici da ima upalu.

Mediji su ranije objavili snimak sa Twittera tokom komemoracije koji je dodatno podgrijao spekulacije o njenom zdravstvenom stanju.

Clinton je baš kao i kandidat republikanaca Donald Trump bila među učesnicima koomemoracije kod memorijala "Ground Zero" nekadašnjih kula bliznakinja Svjetskog trgovinskog centra (WTC).

Događaj je napustila nakon 90 minuta i na video snimku slučajnog prolaznika se vidi kako Clintonova sa svojim saradnicima čeka automobil i kako joj prilikom ulaska u auto noge otkazuju, te gotovo pada iako je pridržavaju saradnici i obezbjeđenje.

Agencije su objavile da je Clinton otišla u stan svoje kćeri Chelseai Clinton u New Yorku, da se odmori budući su je na ceremoniji obilježavanja godišnice emocije savladale i bilo je "previše toplo".

Portparol njene kampanje je rekao da je ceremoniju napustila ranije, otišla kod kćeri i sada se osjeća "mnogo bolje".

Nešto kasnije mediji su objavili i snimak kada osvježena i sa osmjehom izlazi ispred zgrade svoje kćeri, maše medijima i slika se sa jednom djevojčicom koja joj je prišla.

Novinari CNN su u propratnim komentarim na ovu temu naveli da je u New Yorku danas jako vruće i sparno i da je u vazduhu velika vlažnost, te da je jako zagušljivo. Takođe su naveli da je Clinton prije nego joj je pozlilo na nogama na memorijalnoj ceremoniji bila više od 90 minuta.

Zdravstveno stanje predsjedničke kandidatkinje demokrata, Hillary Clinton potom je postala udarna vijest svjetskih medija, odmah nakon vijesti o obilježavnju godišnjice napada u New Yorku i Washingtonu.

Da li je bivša prva dama i bivša američka državna sekretarka zdravstveno sposobna da bude američka predsjednica u više navrata je dovodio u pitanje Donald Trump, posebno imajući u vidu da su se nekoliko puta pojavljivale fotografije na kojima Clinton ima problema da hoda i vidno je umorna.

U julu je pak njen doktor izdao saopštenje u kojem je naveo da je Clinton "odličnog zdravlja" i da je "spremna da preuzme dužnost" u Bijeloj kući.

Par sati kasnije "The Washington post" je objavio tekst pod naslovom : "Zdravlje Hillary Clinton upravo je postalo važno pitanje predsjedničke kampanje" ,koje će, se kako navode, vjerovatno naći u centru debate narednih dana.

XS
SM
MD
LG