Dostupni linkovi

Hapšenje Šarića tema broj jedan u Pljevljima


Disko klub Municipium u Pljevljima u vlasništvu Darka Šarića
Disko klub Municipium u Pljevljima u vlasništvu Darka Šarića
Uhapšeni Darko Šarić koji se tereti za teška krivična djela krijumčarenje droge i pranje novca je rođen u Pljevljima i imao je razvijen biznis u tom gradu.

Hapšenja Šarica u tom gradu je tema broj jedan, kaže predsjednik SO Pljevlja Božidar Bajić. „Pljevljaci ne vole kada se njihova imena ili imena njihovih sugrađana vezuju za nešto što nije za ponos“, kaze Bajić i dodaje da se Pljevljaci nadaju da će saznati istinu o tome ko je Darko Šarić, šta je radio i ko mu je pomogao.

“Da znam taj čovjek nije činio direktno zlo prema Pljevljima ali svakako da svakog Pljevljaka kome je stalo do istine, do pravde, do zasluženog tretiranja svakog građanina Crne Gore u pozitivnom ili negativnom smislu raduje da može saznati nešto što do sada nije znao. Mislimo da Šarić nije funkcionisao sam i duboko vjerujemo da toliki kapital i bogatstvo koje je stekao radeći kojekakve poslove nije moglo biti bogatstvo koje se moglo plasirati na prostoru Srbije i Crne Gore bez učešća još nekoga. To je ono što nas intrigira - da saznamo ko je u svemu tome bio desna ruka čovjeku koji je bio sa one strane zakona. Svi smo radoznali da saznamo nešto što Šarić zna a što bi mogao reći. Vidjećemo da li će do toga doći.”

Iako je među Pljevljacima hapšenje glavna tema za priču i sa nestrpljenjem se iščekuju detalji, mnogi odbornici u lokalnom parlamentu tog grada koje smo kontaktirali odbili su da komentarišu ovu informaciju pravdajući se -da su tek saznali .

Odgovori koje smo dobijali su da su Pljevlja malo mjesto i da ćemo teško dobiti sagovornika na ovu temu.

Funkcioner DPS Filip Vuković koji je u vrijeme podizanja optužnica protiv Darka Šarića bio prvi čovjek Pljevalja i čija je izjava u kojoj Šariće opisuje kao „dobre momke “ izazvala kontroverze u javnosti nije danas bio u mogućnosti da komentariše hapšenje.
Podsjetimo šta je Filip Vuković rekao za TV Vijesti 2010. godine:

“Kako ću ja znati gdje je Šarić? A i da znam ne bih rekao jer je Šarić moj sugrađanin. Poznajem ga lično i u vrlo dobrim smo odnosima. Mislim da su to vrlo korektni momci i da je sve vezano za njih predimenzionirano.”

Bivša poslanica Demokratske partije socijalista iz Pljevalja Ljubica Beba Džaković koja nije lično poznavala Darka Šarića pozdravila je njegovo hapšenje:

“Darko Šarić je ovdje u Pljevljima predstavljan kao neki biznismen koji je tada zapošljavao ljude, pravio zgrade. Nijesam čula da je ikada nešto loše napravio u Pljevljima. Što se ovoga sada tiče, sve dok sud ne dokaže da je on zaista takav, a najvjerovatnije jeste takav ja nemam komentara. Ako je sve ovo tačno onda nema čovjeka koji ga ne bi osudio za švercovanje droge i upropaštavanje ljudi. Hvala bogu da se sve to završilo.”
XS
SM
MD
LG