Dostupni linkovi

Fuji, najviša planina u Japanu, uskoro dobiva Wi-Fi


Skok iznad planine Fuji
Skok iznad planine Fuji

Svrha uvođenja Wi-Fi veze je poboljšanje sigurnosti i poticanje razvoja turizma.

Uskoro će biti puno lakše slati selfije s planine Fuji, najvišeg vrha u Japanu. Dužnosnici u lokalnom okrugu odlučili su instalirati besplatni Wi-Fi za sve planinare kako bi i na taj način potaknuli razvoj turizma na ovoj kultnoj planini.

Fuji je jedan od najprepoznatljivijih simbola Japana. Ime Fuji znači „vječni život”. Posljednja erupcija vulkana iz ove planine zabilježena je davne 1707. Fuji je također i “sveta planina” izvorne japanske religije šintoizma i ima veliko simbolično značenje za Japance od kojih mnogi hodočaste do svetišta na vrhu.

Program je sada posebno dizajniran za planinare iz Europe i SAD-a koji će uskoro moći slati mailove i objavljivati fotografije na Instagramu direktno s 3.776 metara nadmorske visine. Tu će biti postavljeno osam Wi-Fi “hot-spotova”, piše lokalni dnevni list Asahi Shimbun.

Strani posjetitelji su u porastu, pa je primjerice samo prošle godine ovu planinu posjetilo između 40.000 i 50.000 turista.

Wi-Fi veza tu nije samo za promidžbene svrhe, već će također omogućiti da planinari “dobiju informacije o vremenskoj prognozi i druge podatke koji će poboljšati njihovu sigurnost” tijekom boravka na planini.

XS
SM
MD
LG