Dostupni linkovi

Exit, treća noć: The Vaccines i Nicky Romero


Exit festival, Novi Sad
Exit festival, Novi Sad

Zvuci indi-rock muzike u izvođenju ekipe The Vaccines na glavnoj bini i nastup Nickya Romera u Dance areni obeležili su treće veče Exit festivala.

Indi-rock i Dance arena – dve su ključne reči trećeg dana muzičkog festivala Exit. Na glavnoj bini nešto posle ponoći pojavio se sastav The Vaccines kao trenutno jedan od najpopularnijih engleskih indi rok bendova u Evropi. Ovaj sastav postao je poznat pre šest godina sa svojom pesmom „If You Wanna“ . Trećeg dana Exita na mejn stejdžu sa svojim pesmama pokrenuli su mlade da uz gitarski zvuk plešu i uživaju. Uprkos manjoj poseti, žurka je trajala skoro dva sata.

Inače, njihov debi album “What Did You Expect from The Vaccines?” vrlo brzo je dobio platinasti tiraž, da bi samo osamnaest meseci kasnije novim izdanjem “Come of Age” dostigli prvo mesto britanske liste albuma. Zaokret u karijeri napravili su aktuelnim albumom “English Grafitti”, koji je imao izuzetno dobar prijem kod publike.

U Dance areni veče obeležio je Nicky Romero. Holandski DJ, producentzauzeo je binu oko pola dva. Inače, onje proglašen jednim od najboljih producenata od strane publike DJ Maga. Iza sebe ima saradnje sa zvezdama kao što su Rihanna, Britney Spears, Tiësto, David Guetta, Calvin Harris, Avicii i Hardwell, kao i MTV EMA nagradu za najboljeg holandskog izvođača.

Detalj sa Exit festival
Detalj sa Exit festival

Rezident je najslavnijih klubova na Ibici. U subotu uveče publika na Petrovaradinskoj tvrđavi uživala je uz njegove pesme kao što su"Legacy", "Symphonica" i "Toulouse", kao i singla "I Could Be The One" i novom numerom "Let Me Feel".

Iako je bilo najavljeno da će nemačka zvezda Robin Shulz na Arenu doneti neke od najvećih plesnih hitova u ovoj deceniji sa kojima je zauzeo svetske top liste, vodeće festivale i klubove širom sveta, njegov nastup je otkazan.

Kako je sam muzičar na svojim službenim nalozima naveo nastup je otkazao zbog bolesti, ali je istvoremeno naglasio da će uskoro posetiti Srbiju. Njega je na bini Dance arene zamenio dvadesetjednogodišnji Oliver Heldens iz Roterdama.

Uprkos izmenama u programu posetioci festivala uživali su i ove noći. Jedan od njih je Robert iz Engleske. On kaže da je program dobar a cene prihvatljive.

„Ja sam iz Londona, tako daje sve ovo za nas jako jeftino. Pretpostavljam da je ljudima iz Srbije ovaj festiavl skuplji, ali nama nije“, kaže mladić iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Festivalski cenovnik, koji je inače duplo skuplji od novosadskog proseka, prihvatljiv je iza ekipu mladih iz Italije.

„Koji god da je festival u pitanju, ako pivo naplaćuju svega dva evra, onda je taj festival okej“, objašnjava jedan momak zašto misli da je novosadski festival jeftin.

Devojke iz Finske kažu da su osim cena zadovoljne i hranom u Srbiji.

Ćevapi i rakija, mnogo su dobri“, kaže ona.

Četvrti i ujedno poslednji dan šesnaestog Exita zasigurno će obeležiti koncert sastava The Prodigy na glavnoj festivalskoj bini.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG