Dostupni linkovi

Eskalacija bombaških obračuna u Podgorici


Najnovija eksplozija automobila dogodila se oko ponoći u Bulevaru Revolucije u Podgorici u blizini Osnovne škole. Bilans je, jedna poginula osoba, a druga sa teškim povredama.

Ovo je treći napad podmetnutim eksplozivom pod automobil u posljednjih mjesec i po u Podgorici gdje je, u posljednja dva mjeseca, zabilježno i više bombaških napada na poslovne i stambene prostorije. Policija saopštava da preduzima intenzivne aktivnosti u rasvjetljavanju najnovijeg zločina.

  • 19. 01. 2017. - Đorđe Sekulović (30) preminuo je u četvrtak ujutru u 9.20 časova od posljedica eksplozije koja se desila dva minuta poslije ponoći, u Bulevaru revolucije u Podgorici. Jelena Korać (31), koja je sa Sekulićem bila u automobilu parkiranom ispred stambene zgrade, zadobila je teške povrede glave, noge i ruke, ali je u stabilnom stanju na Odjeljenju intezivne njege.
  • 17. 01. 2017. - Eksplozivna naprava bačena je oko 22.15 časova na privatni smještaj „Brajović“ koji se nalazi na Petrovačkom putu u Podgorici. Iz Uprave policije su kazali da u eksploziji nije bilo povrijeđenih. Prema nezvaničnim saznanjima crnogorskih medija, napadnuti prostor je bio u vlasništvu porodice Aleksandra Brajovića koji je ubijen u avgustu 2015. godine.
  • 29. 12. 2016. - Pljevljak Miloje Vojinović poginuo je u eksploziji automobila. Automobil je eksplodirao dok je bio u pokretu. Od siline eksplozije automobil je preletio niz desnu obalu Morače nadomak Krivog mosta u Podgorici. Pored spaljenog automobila je pronađen neeksplodirani vojni eksploziv, pa je i dalje otvoreno pitanje da li je do eksplozije došlo tokom nestručnog prevoza opasnih materija ili se radi o kriminalnom aktu.
  • 19. 12. 2016. - Podgoričanin Marko Martinović (38) povrijeđen je u eksploziji, koja se dogodila u Ulici Vasa Raičkovića. Martinović je sa opekotinama po glavi i rukama primljen u Klinički centar, gdje su ljekari konstatovali da povrede nisu opasne po život. Prema policijskim podacima Martinović navodno godinama radi kao jedan od tjelohranitelja „škaljarskog“ klana iz Kotora. Nakon ovog pokušaja ubistva podmetnutim eksplozivom, Kotoranin Jovan Vukotić, koji je navodno u policijskim evidenicijama označen kao vođa jednog od kriminalnih klanova, saopštava "da je policija puna kriminalaca sa značkama i onih koji su na spisku mafijaških šefova". Policija je saopštila da nema saznanja ni indicija o tome da su određeni policajci na platnom spisku kriminalnih grupa.
  • 26. 11. 2016. - Nepoznata osoba aktivirala je oko dva sata iza ponoći eksplozivnu napravu ispred poslovnih prostora podgoričke građevinske kompanije Bemax. Radi se o poslovnim prostorima koji se nalaze u Bulevaru Džordža Vašingtona, nedaleko od hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. U napadu nije bilo povrijeđenih.
  • 26. 11. 2016. - U jednom od solitera u Ulici Radosava Burića u podgoričkom naselju Zabjelo u Podgorici, oko 5.30 časova ujutru, bačena je eksplozivna naprava. Od siline eksplozije pričinjena je materijalna šteta na nekoliko stanova u jednom od solitera. Mediji su objavili da je bomba eksplodirala uz ulazna vrata stana u kojem živi porodica bivšeg policajca.
  • Sa dva mjeseca zakašnjenja mediji u Crnoj Gori su saznali, da je bila podmetnuta eksplozivna naprava ispred kuće u kojoj je stanovao doskorašnji izvršni direktor kineske kompanije CRBC Montenegro Gao Liang. CRBC je kineska kompanija koja gradi dionicu autoputa od Podgorice do Kolašina. Nedugo nakon tog događaja Lianga je na toj poziciji zamijenio Hei Šićeng. O bombaškom napadu se nisu oglašavali ni CRBC niti policija.

Neki pokušaji ubistava u Podgorici, podmetanjem eksploziva se dovode u vezu sa ranijim sukobima kriminalnih klanova u Kotoru i Baru, odnosno njihovim prelivanjem u Podgoricu.

Istražili smo kako učestale eksplozije u poslednje vrijeme komentarišu građani i da li se osjećaju sigurnim.

Da li se građani Crne Gore osjećaju sigurnim?
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:36 0:00
Direktan link

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG