Dostupni linkovi

Drama u Domu sindikata: Muškarac prijetio samoubistvom, smješten na psihijatriju


U Sarajevu je oko 18.20 sati okončana višesatna drama. Muškarac, koji je u zgradi Doma sindikata prijetio samoubistvom, napustio je zgradu u pratnji policije i odvezen je kolima hitne pomoći na Neuropsihijatriju.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o 60-ogodišnjem muškarcu koji je u utorak u 14.30 sati došao u Dom sindikata, precizinije u prostorije Sindikata zdravstva. Od sekretarice Emre Džanić tražio je svoj novac i prijetio da će se ubiti. Potom je izvadio nož i prerezao vene na ručnom zglobu.

Prije nego što ga je privela Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo, iz zgrade Doma sindikata izašla je Izvorka Pervan Radić - doktorica Zavoda Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo a odnedavno i predsjednica Sindikata zdravstva.

„Ovaj čovjek je psihički bolesnik. On je nahuškan u više navrata prijetio meni i mojoj obitelji, i to je prijavljeno policiji. On traži i želi da zna gdje je njegovih šest maraka što uplaćuje u Sindikat”, rekla je Izvorka Pervan Radić.

Ona tvrdi da je ovaj slučaj aktuelan već četiri mjeseca još dok je bila zamjenica, a od 14. decembra i predsjednica Sindikata.

„Moje mišljenje je da sve konce vuče direktorica zbog toga što su pokrenuta mnoga pitanja prava radnika, pitanja finansiranja stvari koje nestaju“, istakla je Pervan Radić.

Na pitanje novinara kako može psihički bolesnik biti vozač Hitne pomoći, doktorica Izvorka Pervan Radić je kazala da to treba pitati direktoricu Zavoda Hitne pomoći.

Kako prenosi Avaz.ba taj muškarac je nedavno izašao iz bolnice gdje je ležao jer je imao infarkt.

„Tačno je da je to naš uposlenik i da je nedavno izašao iz bolnice. Najvjerovatnije je bio nezadovoljan što ga niko nije posjetio od predstavnika sindikalne organizacije. Razgovarala sam s njim sat vremena i kazala mu da je to pogrešan put. Odgovorio mi je da nema namjeru nikog drugog povrijediti, ali da želi znati gdje je novac koji je uplaćivao toliko godina kao članarinu Sindikatu”, izjavila je za Avaz Sena Softić Taljanović, direktorica Hitne pomoći.
XS
SM
MD
LG