Dostupni linkovi

“Divlji zapad”: Ubistvo u Mostaru usred bijela dana


Mjesto zločina
Mjesto zločina

Jedna osoba je ubijena, a druga je u bolnici van životne opasnosti nakon što je u ponedjeljak ujutro oko 9.30 sati u Mostaru na njih pucao za sade nepoznati počinilac.

Građani kažu da je najnoviji slučaj ubistva u BiH, samo još jedan dokaz da u zemlji vlada sistem jačega – Divlji zapad.

Portparol Uprave policije Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ljudevit Marić saopštio je za Radio Slobodba Evropa, da je do pucnjave došlo oko 9 sati i 20 minuta u Ulici Bleiburških žrtava.

“Nepoznata je osoba iz vatrenog oružja pucala na osobe inicijala S.B. i B.C.. B.C. je podlegao od zadobijenih prostrijelnih rana, S.B. je van životne opasnosti. Policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje da pronađu počinitelje ovoga kaznenog djela”, kazao je Marić za RSE.

Saznaje se da je osoba inicijala B.C. zapravo Božidar Cicmil, vlasnik firme “Moj taxi” iz Mostara. Mediji su prenijeli nezvanične informacije iz bolnice, prema kojima je Cicmil pogođen sa više metaka u stomak i preminuo je u Centru urgentne medicine.

Cicmil je inače državljanin Crne Gore, a prije nekoliko godina se doselio u Mostar, gdje je otvorio preduzeće za taksi prevoz, koje je - kako se saznaje - zapošljavalo oko 100 ljudi.

Građani Mostara, s kojima smo razgovarali, šokirani su onim što se jutros na mostarskim ulicama dogodilo. Kako ocjenjuju sigurnosnu situaciju u Mostaru, ali i cijeloj BiH, rekli su nam:

molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:32 0:00
Direktan link

XS
SM
MD
LG