Dostupni linkovi

Svjetska promocija Jaguarovog terenca u Crnoj Gori


Jaguar, model F-Pace
Jaguar, model F-Pace

Prema informacijama RSE, predstavnici kompanije Jaguar već su u Crnoj Gori, gdje se priprema prezentacija novog modela Jaguar F-Pace.

Devedeset članova tehničkog osoblja te kompanije, već su u hotelu Avala u Budvi, dok na Sveti Stefan polako pristižu predstavnici brojnih novinarskih ekipa koji će tamo biti smješteni zajedno sa čelnicima Jaguara.

Portal CDM je objavio da je ova kompanija već zakupila ostrvo Sveti Stefan na 45 dana, kako bi ugostila preko 750 gostiju na prvu svjetsku prezentaciju i testiranje novog modela Jaguar F-Pace.

Najavljena promocija na Svetom Stefanu biće, na neki način, istorijska jer je to prvi put da jedan prestižan brend odabere Crnu Goru za svjetsku prezentaciju svog automobila.

Za budvanski i crnogorski turizam dolazak Jaguara je sjajna promocija, kaže za RSE Tijana Ćetković Kotarac iz Turističke organizacije (TO) Budva.

Sveti Stefan
Sveti Stefan

"U pitanju je izuzetno jak svjetski brend, jedno ime koje dovoljno govori za sebe. To nije samo značajno za Budvu, nego i za cijelu Crnu Goru. Nama je kao TO izuzetno važno da će slike slike Budve, Svetog Stefana i čitav taj ugođaj biti poslati u svijet i, možda zahvaljujući planetarno poznatom Jaguaru i Budvu, učiniti planetarno poznatom", ističe Ćetković Kotarac.

I dok se čekaju zvanične potvrde iz Jaguara, mediji nezvanično objavljuju da će, osim na Svetom Stefanu, promocije novog modela biti i na Slanom jezeru kraj Nikšića, gdje je već nikao objekat sa prepoznatljivim amblemom u obliku Jaguara u skoku.

Naime, u blizini Slanog jezera već je sagrađena svojevrsna baza za testiranje prvog "terenca" u Jaguarovoj kolekciji, a upravao bi tu trebalo, sredinom maja, i da se testira Jaguar F-Pace rekao nam je novinar Darko Bulatović.

"Sama slika na terenu oko Nikšića ovih dana čini mi se da dovoljno govori…Kod Slanog jezera već je moguće vidjeti ekipe Jaguara, tamo su instalirali i svojevrsnu bazu i objekat modernije arhitekture na jednom vidikovcu i već postavljaju rampe na samoj brani. Sve to govori da se sprema nešto veliko. Nešto konkretnije i više svakako ćemo doznati narednih dana jer je očigledno da u toj kompaniji sve za sada čuvaju kao neku tajnu. No, budući da nijesu nevidljivi jer su svoj brend vidno istakli, gotovo da je izvjesno da je Nikšić odabran da bude centar testiranja prvog terenskog vozila u istoriji kompanije kakva je Jaguar", navodi Bulatović.

Darko Bulatović ne zna kako je došlo do ideje da Jaguar izabere baš Crnu Goru za taj, u istoriji te kompanije,veliki događaj.

"Možda im je ovaj crnogorski krš bio posebno interesantan i negdje ti naši tereni koji su, na neki način, bogom dani za takve vrste testiranja terenskih automobila. Bilo je mnogo drugih sličnih destinacija i ne znam šta je bilo okidač da izaberu naš grad i ovo podneblje", zaključuje Bulatović.

Povorka od nekoliko novih Jaguarovih kros over modela danima krstari po Crnoj Gori što su pojedini građani zabilježili i slike poslali redakcijama internet portala.

Inače, medijsko interesovanje za taj događaj je toliko da se ocekuju novinari iz svih krajeva svijeta koji prate dešavanja na polju automobilizima.

XS
SM
MD
LG